Προγράμματα Εκπαίδευσης - Νεολαίας 2014-2020

12 Νοεμβρίου 2012 19:53

Ημερίδα για τα προγράμματα εκπαίδευσης και νεολαίας φιλοξενεί ο Νίκος Χρυσόγελος

Οι Ευρωπαίοι φοιτητές απαιτούν διασφάλιση της χρηματοδότησης για τα προγράμματα εκπαίδευσης και νεολαίας για το διάστημα 2014-2020. Ευρωπαϊκοί φορείς νεολαίας συζητάνε για το θέμα αυτό την Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012, 15.30 – 17.00, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, (αίθουσα A5E1) στο πλαίσιο ημερίδας που φιλοξενείται από τον Νίκο Χρυσόγελο, ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων / Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο

Ομιλητές:

- PETER MATJASIC, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας

- KATHRIN RENNER, Αντιπρόεδρος του Φόρουμ Φοιτητών AEGEE-Europe

- SIMONA PRONCKUTE, Πρωτοβουλία Ευρωπαίων Πολιτών Αδελφοσύνη 2020

- JUAN COLINO, Δίκτυο Φοιτητών Erasmus

- KARINA UFERT, Ευρωπαϊκή Ένωση Φοιτητών

Συντονίζεται από τον LUIS ALVARADO MARTINEZ, Πρόεδρο του Φόρουμ Φοιτητών AEGEE-Europe

Η AEGEE (Ευρωπαϊκό Φόρουμ Φοιτητών), το ESN (Δίκτυο Φοιτητών Erasmus) και η ESU (Ευρωπαϊκή Φοιτητική Ένωση), οι μεγαλύτερες φοιτητικές οργανώσεις της Ευρώπης που αντιπροσωπεύουν περισσότερους από 11 εκατομμύρια μαθητές και 30.000 εθελοντές από 47 χώρες, καλούν την Ευρωπαϊκή Ένωση να παρέχει την κατάλληλη υποστήριξη στην εκπαίδευση και τη νεολαία στις διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό στο πλαίσιο του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου 2014-2010.

Ως αντιπροσωπευτικές οργανώσεις των φοιτητών, υποστηρίζουμε πλήρως την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αύξηση της χρηματοδότησης για την εκπαίδευση, τη κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό σε 19 δισεκατομμύρια ευρώ για τη περίοδο των 7 ετών. Πιστεύουμε ότι αυτό είναι το ελάχιστο ποσό που απαιτείται για την επίτευξη του στόχου της βιώσιμης ανάπτυξης και της απασχόλησης, όπως συμφωνήθηκε στη στρατηγική ΕΕ 2020.

Η κινητικότητα, μέσω των εθελοντικών δραστηριοτήτων για τους νέους (που υποστηρίζονται από το πρόγραμμα Νεολαία σε Δράση) και των φοιτητών- μαθητών (που υποστηρίζονται από το πρόγραμμα Erasmus και άλλα προγράμματα) προσφέρουν πολλαπλασιαστικά οφέλη στη κοινωνία γενικότερα.

Οι νέοι Ευρωπαίοι, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να μετακινούνται, είναι:

• Οι πιο προχωρημένοι στην προσωπική και επαγγελματική τους εξέλιξη: Η εκπαίδευση στο σύνολό της και ιδιαίτερα η κινητικότητα επιτρέπουν την προσωπική ανάπτυξη και βοηθούν τα άτομα να αναπτύξουν διαπολιτισμική επικοινωνία, γλωσσικές δεξιότητες και την ικανότητα να εργάζονται ομαδικά.

• Περισσότερο υποστηρικτικοί για την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση: η Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω προσωπικών δεσμών και βιωματικών διεργασιών. Η διαβίωση, οι σπουδές, η εργασία και ο εθελοντισμός στο εξωτερικό είναι ο καλύτερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό.

• Περισσότερο ειδικευμένοι: Ιδιαίτερα στο πλαίσιο της τρέχουσας οικονομικής κρίσης και των συνεπειών της, συμπεριλαμβανομένης της υψηλής ανεργίας των νέων και της έλλειψης προοπτικής, είμαστε πεπεισμένοι ότι η εκπαίδευση και η κινητικότητα ως μακροπρόθεσμη επένδυση είναι ένας βασικός παράγοντας για την αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης. Η μαθησιακή κινητικότητα, παρά το γεγονός ότι είναι ιδιαίτερα επωφελής για τους φοιτητές, έχει επίσης πολύ θετικό αντίκτυπο στους παρόχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένου του διδακτικού και διοικητικού προσωπικό.

Τονίζουμε τη σημασία της διατήρησης ενός επαρκούς επιπέδου χρηματοδότησης με τη μορφή επιχειρησιακών χρηματοδοτήσεων ή επιδοτήσεων για τη διοικητική υποστήριξη οργανισμών που δραστηριοποιούνται τόσο στον τομέα της νεολαίας όσο και της εκπαίδευσης, προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα και οι πόροι για αυτές τις οργανώσεις.

Η AEGEE, το ESN και η ESU πιστεύουν ακράδαντα ότι οι επιτυχίες του τρέχοντος προγράμματος διά βίου μάθησης στον τομέα της νεολαίας και της μαθησιακής κινητικότητας δείχνουν σαφώς τα οφέλη από την κατανομή των πόρων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι φοιτητικές οργανώσεις τονίζουν τη διαρκή ανάγκη επενδύσεων στη τριτοβάθμια εκπαίδευση και τη νεολαία, σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, και υποστηρίζουν ένθερμα τη προτεινόμενη αύξηση του προϋπολογισμού για τα Ευρωπαϊκά προγράμματα εκπαίδευσης, κατάρτισης, νεολαίας και αθλητισμού.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί μέσω του Διαδικτύου:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos