Φίλιππος Φόρτωμας: «Να δοθεί παράταση στην υποχρέωση των ξενοδοχείων ως προς τη διαχείριση των αποβλήτων»

10 Φεβρουαρίου 2022 20:48

Την ανάγκη παράτασης έναρξης ισχύος των διατάξεων του Ν. 4819/2021 αναφορικά με τις υποχρεώσεις των ξενοδοχείων σε σχέση με τη διαχείριση των αποβλήτων, ανέδειξε και έθεσε, με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα.

Στην ερώτησή του, ο κ. Φόρτωμας, ανέφερε ότι με τον πρόσφατο νόμο 4819/2021, θεσπίστηκαν από 01.01.2022 συγκεκριμένες υποχρεώσεις για ξενοδοχεία, επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και catering, σε σχέση με τη διαχείριση των αποβλήτων και τη μείωση της χρήσεως πλαστικών προϊόντων. Σε αντίθεση δε με τον κλάδο της εστίασης, όπου η υποχρέωση ετήσιας καταχώρησης των παραγόμενων αποβλήτων των τροφίμων σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα συνδέεται με τον τζίρο της επιχείρησης, στην περίπτωση των ξενοδοχείων, η συγκεκριμένη υποχρέωση εφαρμόζεται οριζόντια για όλες τις επιχειρήσεις δυναμικότητας άνω των 100 κλινών

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Φόρτωμας, με τη ρύθμιση αυτή, γεννώνται προβλήματα, καθότι υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία, τα οποία είτε δεν προσφέρουν καθόλου γεύματα, είτε προσφέρουν μόνο πρωινό γεύμα, με αποτέλεσμα να έχουν ελάχιστα οργανικά απόβλητα.

Ο Βουλευτής Κυκλάδων κατέθεσε την ερώτηση προς τον κ. Υπουργό, ζητώντας αφενός να παραταθεί ο χρόνος ισχύος των νέων διατάξεων μέχρι την 01.01.2023, άλλως, να μην υπάρξουν κυρώσεις μέχρι τις 31.12.2022, αφετέρου, η υποχρέωση των ξενοδοχείων να συνδυάζεται με τον τζίρο επί των υπηρεσιών εστίασης και όχι με τις κλίνες, καθώς σε πολλές περιπτώσεις, ο αριθμός των κλινών δεν συνάδει με την προσφορά ή όχι διατροφής.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos