Συμμετοχή του ΓΓ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γ. Σπιλάνη

23 Νοεμβρίου 2012 18:09

Ο ΓΓΑΙΝΠ Γ.Σπιλάνης συμμετείχε στην ημερίδα των Ευρωπαϊκών Νησιών με θέμα την ενέργεια στο πλαίσιο του προγράμματος «Σύμφωνο τον Νησιών» που έγινε τη Τρίτη 21 Νοεμβρίου

στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στην ημερίδα συμμετείχε δεκαμελής ελληνική αντιπροσωπεία από τη Κρήτη, το Νότιο και το Βόρειο Αιγαίο για να παρουσιάσει τα επιτεύγματα των φορέων που εκπροσωπούσε στην προσπάθεια επίτευξης των στόχων του προγράμματος που είναι η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, η βελτίωση της αποτελεσματικότητας της χρήσης ενέργειας και η ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ανάλογη παρουσίαση έκαναν και οι εκπρόσωποι των άλλων ευρωπαϊκών περιφερειών και δήμων.

Οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρουσίασαν τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες που παρέχουν τα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη και τις υπάρχουσες τεχνολογίες και στρατηγικές που μπορούν να αξιοποιηθούν για την επίτευξη των ευρωπαϊκών δεσμεύσεων.

Ο Γ.Σπιλάνης παρουσίασε τη στρατηγική της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής που δίνει μεταξύ άλλων έμφαση στα «Πράσινα Νησιά» στοχεύοντας στην μείωση της χρήσης και στην επανάχρηση των περιορισμένων και σε ανεπάρκεια πόρων και ειδικά της ενέργειας μέσα σε ένα πλαίσιο ολοκληρωμένης πολιτικής που λαμβάνει υπόψη της τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των νησιών.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos