Η τοποθέτηση του Χ. Κόκκινου για την ακτοπλοία

26 Νοεμβρίου 2012 18:33

Ο κος Χαράλαμπος Κόκκινος , επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, κατά την τοποθέτησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε

σήμερα 26 Νοεμβρίου 2012 στη Σύρο,στο θέμα που αφορά την "Ακτοπλοία στο Νότιο Αιγαίο", αναφέρθηκε στην ανάγκη ουσιαστικής διαβούλευσης, την κατάθεση ρεαλιστικών και εφαρμόσιμων προτάσεων και άμεσων λύσεων στα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν την ακτοπλοΐα.

Τόνισε τη δύσκολη συγκυρία λόγω της οικονομικής κρίσης και των αρνητικών οικονομικών μεγεθών που εμφανίζουν οι ακτοπλοϊκές εταιρίες, την αύξηση της τιμής των καυσίμων και των τιμών των εισητηρίων.

Απαιτείται άμεσα , η κυβέρνηση να δώσει λύσεις και να δρομολογηθούν συγκεκριμένες δράσεις όπως:

- Σύσταση Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής με τη συμμετοχή όλων των νησιωτικών φορέων και επανασχεδιασμό δομών και αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Ναυτιλίας.

- Λειτουργία του Ινστιτούτου Νησιωτικής Πολιτικής (άρθρο 208 του Ν. 3852/2010 "Καλλικράτης") που παραμένει ανενεργό.

- Θεσμοθέτηση ετήσιου συνεδρίου για θέματα νησιωτικότητας.

- Καθιέρωση του μεταφορικού ισοδύναμου.

- Αξιοποίηση των μελετών για την ακτοπλοϊα, όπως η μελέτη για το "μετρό του Αιγαίου" (σύνδεση των μικρών νησιών με τα κομβικά νησιά που συνδέονται καθημερινά με τον Πειραιά).

- Εθνική Σρατηγική για τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και μέριμνα για το μοναδικό ναυπηγείο της νησιωτικής Ελλάδας, το "ΝΕΩΡΙΟΝ ΣΥΡΟΥ".

- Αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης.

- Να αρθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για τη δρομολόγηση των υδροπλάνων.

- Κοινωνική πολιτική με μειωμένα ακτοπλοϊκα εισητήρια στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (άνεργοι, πολύτεκνοι, φοιτητές κλπ)

- Γνωστοποίηση και ετήσιος προγραμματισμός των ακτοπλοϊκών δρομολογίων. Τέλος, αναφέρθηκε στον κίνδυνο αποκλεισμού της Σύρου από τον Πειραιά αλλά και των νησιών της Τήνου και της Μυκόνου από τη Σύρο και τις υπόλοιπες Κυκλάδες με την αποδρομολόγηση του Blue Star Ithaki.

Επίσης, ο περιορισμένος αριθμός δρομολογίων μεταξύ Ρόδου και Σύρου πλήττει την ενδοπεριφερειακή επικοινωνία και συνοχή.

Είναι άμεση η ανάγκη για την τακτική σύνδεση των νησιών μας με τις έδρες των δύο πρώην νομών και τον Πειραιά.

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας είναι κοινωνικό αγαθό. Είναι άμεση συνδεδεμένη με την άρση της απομόνωσης και την ανάπτυξη.

Αρκετές προτάσεις τόσο του κου Κόκκινου, όσο και των υπόλοιπων Περιφερειακών Συμβούλων του συνδυασμού ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ, εντάχθηκαν στο ψήφισμα που εξέδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου για το θέμα της ακτοπλοίας.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos