Σύσκεψη στη Σύρο για τον προϋπολογισμό του 2013 – Γ. Μαχαιρίδης: «Είναι κρίμα να περικόπτονται πόροι και να περιορίζουμε δράσεις»

05 Δεκεμβρίου 2012 18:24

Σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη και με τη συμμετοχή των αντιπεριφερειαρχών Γιώργου Πουσσαίου και Τζώρτζη Μακριωνίτη, όπως και υπηρεσιακών παραγόντων, πραγματοποιήθηκε

σήμερα στη Σύρο, με αντικείμενο την πορεία των έργων στο νομό και τη σύνταξη του προϋπολογισμού.

Λαμβάνοντας υπόψη τα οικονομικά δεδομένα, μετά τις περικοπές των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ), τη μείωση των ιδίων εσόδων από τέλη λόγω της οικονομικής κρίσης, όπως επίσης τη πρόβλεψη για μηδενική διάθεση των ΚΑΠ επενδύσεων και οδικών στον προϋπολογισμό του 2013, ο σχεδιασμός προβλέπει την αποπληρωμή έργων και την απρόσκοπτη χρηματοδότηση των συνεχιζόμενων. Επίσης, αναστολή υπογραφής συμβάσεων για έργα που έχουν χρηματοδοτηθεί, προϋπολογισμού 1, 3 εκατ. ευρώ, και για τα οποία η όποια προοπτική υλοποίησης θα εξαρτηθεί από την έκβαση που θα έχει η προσπάθεια διεκδίκησης των ΚΑΠ που δεν διατέθηκαν το 2012 και δεν προβλέπονται ούτε και για το 2013.

Σε ότι αφορά στο σκέλος του προϋπολογισμού που σχετίζεται με τη λειτουργία των κεντρικών και περιφερειακών υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, θα καταβληθεί προσπάθεια περαιτέρω εξοικονόμησης πόρων από ελαστικές δαπάνες, έτσι ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στη λειτουργία των υπηρεσιών.

«Είναι κρίμα – δήλωσε ο Περιφερειάρχης – ένας θεσμός να εξαναγκάζεται να προσαρμόζει τη δράση του στα ασφυκτικά περιθώρια των περιορισμένων οικονομικών πόρων». Και πρόσθεσε: «Είναι ευκαιρία, σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία να ολοκληρωθούν τα εκατοντάδες έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και να αξιοποιήσουμε τους πόρους του ΕΣΠΑ που έχουμε στη διάθεσή μας».

Ο Περιφερειάρχης ζήτησε από τους αντιπεριφερειάρχης κ.κ. Πουσσαίο και Μακριωνίτη να καταβληθεί κάθε προσπάθεια προκειμένου να βοηθηθούν οι Δήμοι των Κυκλάδων στην υλοποίηση των ενταγμένων έργων και στην απορρόφηση των πόρων.

Σημειώνεται, ότι ευρεία σύσκεψη με το ίδιο αντικείμενο για το νομό Δωδεκανήσου έχει ήδη προγραμματίσει ο Περιφερειάρχης, για την Παρασκευή το πρωί στη Ρόδ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos