Συνάντηση Περιφερειάρχη με τον Γάλλο πρέσβη

07 Δεκεμβρίου 2012 16:32

Η λειτουργία της κεντρικής διοίκησης και των δομών της Αυτοδιοίκησης, σε ένα περιβάλλον βαθιάς οικονομικής κρίσης, ήταν το αντικείμενο που κυριάρχησε στη συνάντηση

που είχε σήμερα στη Ρόδο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης με τον Γάλλο πρέσβη Jean Loup Kuhn-Delforge, παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Ελευθερίας Φτακλάκη και της επίτιμης προξένου της Γαλλίας στη Ρόδο Αλίκης Μοσχή.

Στη συνάντηση υπογραμμίστηκε από την πλευρά του Γάλλου διπλωμάτη η ανάγκη για στενή συνεργασία των δύο χωρών, διαβεβαιώνοντας πως η Γαλλία είναι στο πλευρό της Ελλάδας, έτσι ώστε να επιλεγούν ηπιότερες λύσεις για την έξοδο από την κρίση. Οι κύριοι Μαχαιρίδης και Jean Loup Kuhn-Delforge συμφώνησαν πως το πρόβλημα της χώρας είναι πρωτίστως πολιτικό, με τον Γάλλο πρέσβη να επισημαίνει πως επιβάλλεται οικονομική εξυγίανση και να υπάρξουν ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, δηλώνοντας όμως παράλληλα ότι «η λιτότητα δεν είναι μεταρρύθμιση».

«Ο δικός ρόλος σε ότι αφορά τη λειτουργία της κεντρικής διοίκησης είναι καθαρά συμβουλευτικός, διότι δεν είμαστε στο σπίτι μας, και στοχεύουμε στην εύρυθμη, ορθολογική και παραγωγική λειτουργία του δημόσιου τομέα, με ισχυρούς περιφερειακούς θεσμούς. Οι αποφάσεις ανήκουν στην ελληνική πολιτεία» είπε ο πρέσβης, που έδειξε να κατανοεί τους έντονους προβληματισμούς του Περιφερειάρχη για τις επιπτώσεις της κρίσης στη νησιωτική μας περιοχή και τη βασική παραγωγική μας δραστηριότητα που είναι ο τουρισμός.

«Βεβαίως, είναι ζωτικής σημασίας να υπάρξει πρόνοια και στη νησιωτική Ελλάδα κι όχι μόνο στην Αττική» επεσήμανε ο Γάλλος πρέσβης, ο οποίος ενδιαφέρθηκε να πληροφορηθεί για το ποιο είναι σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Περιφέρειά μας.

Ο κ. Μαχαιρίδης εξήγησε ότι οι ιδιαιτερότητες του Νότιου Αιγαίου είναι η αιτία για πολλά και σύνθετα προβλήματα, προτάσσοντας όμως μεταξύ άλλων ως τα πλέον φλέγοντα αυτά της Υγείας αλλά και της ανεργίας των νέων, που έχει σαν αποτέλεσμα τη φυγή πολύτιμου ανθρώπινου δυναμικού από τα νησιά μας.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και την πρόθεση του κ. Jean Loup Kuhn-Delforge να υπάρχει συνεργασία με τον Περιφερειάρχη και συνέχεια του διαλόγου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos