Σε διαθεσιμότητα δέκα οκτώ υπάλληλοι της Περιφέρειας

14 Δεκεμβρίου 2012 00:34

Τον ορατό πλέον κίνδυνο να κλείσουν υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου επεσήμανε από τη Ρόδο ο Περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης στα μέλη της Διοίκησης του Συλλόγου Υπαλλήλων των

περιφερειακών ενοτήτων Δωδεκανήσου, που ζήτησαν να τον συναντήσουν, μετά την απόφαση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να τεθούν σε διαθεσιμότητα δέκα οκτώ (18) υπάλληλοι της Περιφέρειας, παρά τις σχετικές προ ημερών διαβεβαιώσεις και χωρίς να ληφθούν υπόψη τα σχετικά στοιχεία που απεστάλησαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης πρόκειται για μια εξέλιξη αποτέλεσμα μιας απλής εγκυκλίου η οποία οδηγεί στην ανεργία δέκα οκτώ ανθρώπους και κυριολεκτικά στο κλείσιμο υπηρεσιών, καθώς η πολιτική ηγεσία και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου, με τις απαράδεκτες πρακτικές που ακολουθούν, δεν φαίνεται να κατανοούν τις ιδιαιτερότητες της νησιωτικής μας περιφέρειας και το μείζον πρόβλημα της υποστελέχωσης.

Ήδη από το πρωί έχουν αναληφθεί συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και έγιναν παρεμβάσεις προς το Υπουργείο, ενώ ζητήθηκε από τον Περιφερειάρχη και συνάντηση με τον κ. Μανιτάκη, προκειμένου να αποτραπεί η απόλυση, ουσιαστικά, εργαζομένων με πολύτιμη εμπειρία και οι οποίοι είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Ο Περιφερειάρχης διαβεβαίωσε πως είναι στο πλευρό των εργαζομένων κάνοντας γνωστό ότι έδωσε εντολή στον νομικό σύμβουλο της Περιφέρειας να διερευνηθεί η δυνατότητα προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς, παρά τις ρητές προβλέψεις του άρθρου 101 του Συντάγματος για το νησιωτικό χώρο, αυτές αποδεικνύονται συνεχώς και συστηματικά κενό γράμμα για τους εκάστοτε κυβερνώντες.

«Η ειρωνεία μάλιστα είναι ότι αυτές οι πρακτικές ακολουθούνται σε ένα χρονικό σημείο που εγκαινιάζεται η διαβούλευση για τη ρήτρα νησιωτικότητας προκειμένου να γίνει νόμος του κράτους» υπογράμμισε ο κ. Μαχαιρίδης.

Για τις ενέργειες που έγιναν και θα ακολουθήσουν με σκοπό να εξαιρεθεί η νησιωτική μας Περιφέρεια από το μέτρο της διαθεσιμότητας, ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε αναλυτικά τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου Υπαλλήλων στα Δωδεκάνησα Αντώνη Κλαδογένη, τον Γραμματέα Αντώνη Γκίκα, τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Μιχάλη Λυριστή, το στέλεχος της Περιφέρειας Τριαντάφυλλο Καραγιάννη και τον πρόεδρο των υπαλλήλων στις Κυκλάδες Κώστα Μουρσελά, με τον οποίο επικοινώνησε τηλεφωνικά.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos