Σύριζα Σύρου: το Πανεπιστήμιο υπήρξε ανέκαθεν σε συμβολικό αλλά και πραγματικό επίπεδο, ένα πεδίο ελεύθερης διακίνησης ιδεών- ούτε και η συγκεκριμένη μέρα- παγκόσμια ημέρα του μετανάστη.

20 Δεκεμβρίου 2012 19:40

Για άλλη μια φορά, «άγνωστοι» επέλεξαν το χώρο του Πανεπιστημίου για να επιτεθούν με αυγά, νεράτζια, κλπ. την ώρα που στο αμφιθέατρο γινόταν προβολή της ταινίας "Ακόμα και η βροχή" στο πλαίσιο εκδήλωσης

για την παγκόσμια ημέρα του μετανάστη (18/12) που οργάνωσε η κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό" Σύρου.

Προφανώς, ούτε ο χώρος είναι τυχαίος -το Πανεπιστήμιο υπήρξε ανέκαθεν σε συμβολικό αλλά και πραγματικό επίπεδο, ένα πεδίο ελεύθερης διακίνησης ιδεών- ούτε και η συγκεκριμένη μέρα- παγκόσμια ημέρα του μετανάστη.

Και προφανώς δεν πρόκειται για κάποια ιδιότυπη "βεντέτα" που ορισμένοι επιλέγουν να την εμφανίζουν ως τέτοια.

Δεν μείναμε έκπληκτοι. Τα περιστατικά "βίας" πληθαίνουν. Φαίνεται πως κάποιοι στη Σύρο -ελπίζουμε "μεμονωμένοι"- έχουν επιλέξει ένα είδος αντιπαράθεσης που παραπέμπει σε πρακτικές των πιο σκοτεινών εποχών της σύγχρονης ιστορίας, ελληνικής και παγκόσμιας.

Και αυτοί οι κάποιοι -με ή χωρίς πολιτικό "ονοματεπώνυμο"- κινούμενοι θρασύδειλα, παίζοντας κρυφτούλι στα σκοτεινά, επιτίθενται και επιχειρούν να "τρομοκρατήσουν" ποιους;

Όχι βέβαια εκείνους που "τρομοκρατούν" καθημερινά τους πολίτες, οδηγώντας τους στην απόγνωση και στην εξαθλίωση με τις πολιτικές τους, αλλά αυτούς που αγωνίζονται για την ανατροπή αυτών των πολιτικών, αυτούς που εκπροσωπούν ή πρεσβεύουν το διαφορετικό, το ελπιδοφόρο, το ανατρεπτικό.

Η θεωρία των "δύο άκρων", που προωθεί το σύστημα, η τρικομματική κυβέρνηση και οι σύμμαχοι τους στα ΜΜΕ και που ουσιαστικά εξισώνει την αριστερά, τους κοινωνικούς αγώνες, τις δίκαιες διεκδικήσεις και διαμαρτυρίες του λαού ενάντια στα μέτρα και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της μνημονιακής κυβέρνησης, με τις παρακρατικές, ρατσιστικές πρακτικές των φασιστικών μορφωμάτων-συμμοριών, δεν θα περάσει.

Καλούμε τους πολίτες της Σύρου να βάλουν στο περιθώριο -στο μυαλό και στην πράξη- όποιες τέτοιες ενέργειες και ομαδοποιήσεις επιχειρούν ύπουλα να μπολιάσουν την κοινωνία του νησιού με το σκοτεινό χρώμα του φασισμού και της ξενοφοβίας.

Σήμερα, "στόχος" είναι οι φοιτητές, οι αριστεροί, οι μετανάστες, ο όποιος διαφορετικός ... αύριο ίσως είσαι εσύ.

Μόνος δρόμος η ανεκτικότητα, η αλληλεγγύη, ο ειρηνικός ξεσηκωμός.

Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΣΥΡΟΥ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos