Κραυγή απόγνωσης απευθύνουν οι κάτοικοι των μικρών κυκλαδονήσων

04 Ιανουαρίου 2013 00:00

Με την Ομοσπονδία των Συλλόγων των Μικρών Κυκλάδων (Ο.ΣΥ.ΜΙ.Κ) συναντήθηκε τις προηγούμενες μέρες

ο Νίκος Συρμαλένιος. Από την πλευρά της Ομοσπονδίας και ειδικότερα από τον πρόεδρο της Π.Συρίγο, εκφράστηκε η αγωνία και η απόγνωση των κατοίκων των Μικρών Κυκλάδων για την όξυνση των προβλημάτων που οδηγούν τα νησιά μας σε άμεσο κίνδυνο ερήμωσης και αφανισμού.

Ειδικότερα εκφράζουν κραυγή αγωνίας για τη διαφαινόμενη συγκοινωνιακή απομόνωση, για τον κίνδυνο κλεισίματος των σχολείων, για τη δραματική υποστελέχωση των περιφερειακών ιατρείων, για τον κίνδυνο καταστροφής του φυσικού τοπίου και του θαλάσσιου περιβάλλοντος, για την εγκατάλειψη της πρωτογενούς παραγωγής, για την έλλειψη αντιμετώπισης του χρόνιου προβλήματος της λειψυδρίας, για την υποβάθμιση των λειτουργιών των Δήμων εξαιτίας των περικοπών της χρηματοδότησης τους. Επισημαίνουν επίσης ότι όλα αυτά συντελούν στην ανάσχεση του Τουρισμού και της Ανάπτυξης, που θα πληγεί άμεσα και μέσα από την κατάργηση των φοροαπαλλαγών για τα μικρά νησιά.

Τέλος, εκφράζουν την κατηγορηματική αντίθεσή τους, τόσο στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ, η οποία ως Δημόσια Επιχείρηση θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τα θέματα υδροδότησης των νησιών, όσο και στην προώθηση του ξεπουλήματος δεκάδων βραχονησίδων που ανοίγουν το δρόμο για ανάλογη μεταχείριση πολλών μικρών νησιών.

Από την πλευρά του ο Νίκος Συρμαλένιος, εξέφρασε την πλήρη συμπαράσταση και στήριξη του στα αιτήματα της Ομοσπονδίας, που αποτελούν όρο επιβίωσης των μικρών νησιών και επεσήμανε με τη σειρά του ότι οι καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων όχι μόνο δεν έχουν καμιά σχέση με την αντιμετώπιση της νησιωτικής ιδιαιτερότητας, αλλά οδηγούν σε πλήρη απαξίωση της ζωής και της βιώσιμης ανάπτυξης των μικρών νησιών. Ως πρώτη κίνηση, καταθέτει άμεσα στη Βουλή τα υπόμνημα της Ομοσπονδίας που αναφέρεται αναλυτικά στις διαπιστώσεις και στα αιτήματα των κατοίκων των μικρών κυκλαδονήσων.

3/1/2013

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos