“Ειδικός στόχος” ο τουρισμός, ουσιαστική η συνδρομή του αντιπροέδρου της Κομισιόν

06 Ιανουαρίου 2013 00:37

Σε συνέχεια της σχετικής επιστολής που του απέστειλε τον προηγούμενο μήνα ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, ο αντιπρόεδρος

της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Antonio Tajani υποστήριξε πλήρως το Υπόμνημα που κατατέθηκε από την Περιφέρεια στα αρμόδια όργανα από τα Δίκτυα Ευρωπαϊκών Περιφερειών για Βιώσιμο και Ανταγωνιστικό Τουρισμό (NECSTouR) και το Δίκτυο Ευρωπαϊκών Περιφερειών για την Έρευνα και την Καινοτομία (ERRIN).

Το υπόμνημα αυτό αφορά στη διατήρηση της σπουδαιότητας του τουρισμού, ως ξεχωριστού στόχου, στα πλαίσια του προγράμματος για την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων μεγάλων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων κατά την προγραμματική περίοδο 2014-2020 (COSME).

O αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε προσωπική επιστολή προς τον Περιφερειάρχη, τον ευχαρίστησε για τις θέσεις που εξέφρασε και για την υποστήριξη των τουριστικών δραστηριοτήτων στο πλαίσιο του προτεινόμενου προγράμματος.

Ο Antonio Tajani ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα στηρίξουν τον τουρισμό ως ειδικό στόχο του προγράμματος COSME, καθώς όπως σημείωσε, η υποστήριξη που προβλέπεται για τις τουριστικές δραστηριότητες, θα συμβάλλει ουσιαστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη του σημαντικού αυτού τομέα.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos