Αναστολή Λειτουργίας ΔΟΥ Δήμου Τήνου

10 Ιανουαρίου 2013 23:20

Το σύγχρονο ελληνικό κράτος, μία ημέρα πριν το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Τήνου χωρίς να έχει γίνει καμία απολύτως προεργασία γι αυτό και χωρίς την

παραμικρή μέριμνα για την υποτιθέμενη διάδοχη κατάσταση του ΚΕΦ, προχώρησε σε αναστολή της παύσης λειτουργίας της Δ.Ο.Υ. Τήνου, μέχρι την 18-3-2013. Ως αιτιολογία για την αναστολή αναφέρεται η ολοκλήρωση κρίσιμων ηλεκτρονικών υπηρεσιών που αποτρέπουν τη μετάβαση φορολογουμένων στις Δ.Ο.Υ. (όπως η δυνατότητα πληρωμής μέσω Τραπεζών ή ΕΛΤΑ για ρυθμισμένες οφειλές).

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί κατ αρχήν δικαίωση του συντονισμένου αγώνα του Δήμου Τήνου, ο οποίος υποστηρίζει εξ αρχής ότι η απόφαση (πέραν του ότι αποτελεί καταφανώς άδικη, ανιστόρητη, εθνικά ανεύθυνη και άνευ οφέλους για το Δημόσιο ενέργεια), θα προσκρούσει και σε ένα ανέτοιμο σύστημα δήθεν επαρκούς εξυπηρέτησης των πολιτών και ειδικά των νησιωτών. Τα είπε και τα ξαναείπε ο Δήμαρχος Τήνου στις συσκέψεις που έγιναν στο Υπουργείο Οικονομικών και ελάμβανε τη διαβεβαίωση ότι όλα θα είναι έτοιμα μέχρι το... Δεκέμβριο!

Η υπόθεση έχει και άλλη παράμετρο. Το απίθανο Ελληνικό Δημόσιο αποφασίζει τη διατήρηση έξι (6) Δ.Ο.Υ, με κριτήριο το ύψος των εσόδων επί των συνολικών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού, όπως αυτολεξεί αναφέρει. Κατ αυτόν τον τρόπο διατηρεί, σε ό,τι αφορά τις Κυκλάδες, τις Δ.Ο.Υ. σε Πάρο, Μύκονο και Θήρα, επικαλούμενο στοιχεία που ήταν ήδη γνωστά και τον Οκτώβριο και το χειρότερο όλων αναφέρονται στην έκθεση των «σοφών», που εισηγήθηκαν προς τον Υπουργό Οικονομικών! Ποιος κοροϊδεύει ποιον; Ή τότε δεν διαβάστηκε καν η εισηγητική έκθεση ή σήμερα εξυπηρετούνται όποιοι έχουν τη δυνατότητα και τιμωρούνται οι υπόλοιποι. Κατάντια! Και να σκεφτεί κανείς ότι οι δύο εκ των τριών αρχηγών της τρικομματικής, δεσμεύονταν δημόσια προ 5νθημέρου για τη διατήρηση της Δ.Ο.Υ. Καλύμνου λόγω νησιωτικότητας, η οποία απλώς εξασφάλισε αναστολή ως 18-3-2013, με αποτέλεσμα σήμερα να «βράζει» και η Κάλυμνος! Θλίψη, από όπου κι αν το δει κανείς.

Υπάρχει και μια άλλη διάσταση, που δεν ξεχνούμε. Κατάντια και οι υπάλληλοι μιας δημόσιας υπηρεσίας, εν έτει 2013, να τελούν υπό ομηρία, καλούμενοι να λάβουν αποφάσεις ζωής σε λίγες ώρες και γενικά να μην ορίζουν το μέλλον τους και των μικρών παιδιών τους, που ανατρέπεται από μέρα σε μέρα. Και ακόμη, ο Δήμος να καλείται μέσα σε ... ώρες, να επιλέξει δύο υπαλλήλους της Δ.Ο.Υ. προς απόσπαση στις υπηρεσίας του, χωρίς κριτήρια ή οδηγίες και χωρίς ίχνος προγραμματισμού. Ο Δήμος, σε αντίθεση με όσα γίνονται, τους βλέπει και θα τους βλέπει ως ανθρώπους.

Ο Δήμος Τήνου συνεχίζει την προσπάθειά του σε όλα τα επίπεδα. Η διαδικασία στο ΣτΕ συνεχίζεται και οι απόψεις μας υποστηρίζονται νομικά με υποδειγματικό τρόπο. Προσδοκούμε ότι το Ανώτατο Ακυρωτικό, με βάση και τα όσα ομολογεί η συμπεριφορά και τα έγγραφα του Ελληνικού Δημοσίου, θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Και παρότι η στάση των κυβερνώντων δεν αφήνει ελπίδες, θα εξακολουθήσουμε να ελπίζουμε ότι η πολιτεία, έστω και την ύστατη ώρα, θα σεβαστεί τη νησιωτικότητα, την Τήνο, τους ανθρώπους της, το ΠΙΙΕΤ και τα δεκάδες νομικά της πρόσωπα και θα διατηρήσει τη Δ.Ο.Υ. Τήνου, ιδίως μετά και την προσφορά του Δήμου, να τη στεγάσει και να καλύψει τα λειτουργικά της έξοδα.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos