Συνεδρίασε υπό τον Περιφερειάρχη η Εκτελεστική Επιτροπή

16 Ιανουαρίου 2013 00:00

Υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη, συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Με τη συμμετοχή των αντιπεριφερειαρχών και των προϊστάμενων των υπηρεσιών Ανάπτυξης, Οικονομικών και Τεχνικών Έργων, έγινε παρουσίαση των διαδικασιών που προβλέπει η κοινή υπουργική απόφαση και η κατανομή των πόρων.

1. των ταμειακών υπολοίπων του 2012

2. των αναναμενόμενων πόρων του έτους 2013

Σε ότι αφορά στα αναμενόμενα έσοδα που για το 2012 είχαν προβλεφθεί από τους κεντρικούς αυτοτελής πόρους στο ύψος των 18.000.000 ευρώ διατέθηκαν συνολικά 4.263.130,71 ευρώ και επιπλέον για διατροφικό επίδομα νεφροπαθών το ποσό των 1.414.000 ευρώ.

Για το 2013 δεν προβλέπονται επιπλέον πόροι από αυτούς που διατέθηκαν το 2012 και άρα ο προγραμματισμός έργων μέσω κεντρικών αυτοτελών πόρων είναι μηδαμινός.

Με τη μείωση των πόρων που προέρχονται από παράβολα, τέλη κλπ, ο προϋπολογισμός βάσει των εσόδων θα διαμορφωθεί στο ύψος των 14 εκατομμυρίων ευρώ.

Ποσό το οποίο καλύπτει σε μεγάλο μέρος τα λειτουργικά έξοδα της Περιφέρειας, τη μεταφορά μαθητών, το διατροφικό επίδομα, τη δακοκτονία κλπ.

Η εκτελεστική επιτροπή συζήτησε και το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων (τεχνικό πρόγραμμα ύψους 40.000.000 ευρώ).

Διαπιστώθηκε πως η μηδενική χρηματοδότηση από τους ΚΑΠ Επενδύσεων στερεί από την Περιφέρεια τους απαραίτητους πόρους για νέα έργα κυρίως στην Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων, όπου οι τοπικοί πόροι είναι ελάχιστοι.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε πως το θέμα θα τεθεί στην αυριανή συνάντηση της ΕΝΠΕ με τον αναπληρωτή υπουργό κ. Σταϊκούρα.

Επίσης, έγινε διεξοδική συζήτηση και για τα προβλήματα που προέκυψαν από τις τελευταίες καταστροφικές βροχοπτώσεις και το σχετικό αίτημα για την αποκατάσταση των ζημιών που έχει υποβληθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης. Επίσης, κατά τη σύσκεψη εξετάστηκε και η πορεία των έργων που χρηματοδοτούνται μέσω ΣΑΕΠ.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos