Πορεία Έργου Πανεπιστημίου Αιγαίου – Εντάξεις έργων – Συναντήσεις Περιφερειάρχη

18 Ιανουαρίου 2013 00:51

Για την πορεία των έργων του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο ΕΣΠΑ ενημέρωσαν ο Περιφερειάρχης και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Πάρης Τσάρτας, παρουσία

του Αντιπεριφερειάρχη Φώτη Χατζηδιάκου και της Αντιπρυτάνεως κ. Αγγελικής Δημητρακοπούλου.

Ο Περιφερειάρχης ανέφερε πως οι εργασίες προχωρούν με εντατικό ρυθμό με στόχο την ολοκλήρωση του μέχρι τον Αύγουστο και με στόχο να λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο.

Ενημέρωσε επίσης πως την επομένη εβδομάδα θα υπογράψει και την ένταξη του έργου «αγορά ακινήτου για δημιουργία φοιτητικής εστίας προϋπολογισμού € 5.000.000».

Για τον ίδιο σκοπό σήμερα έγινε αυτοψία από τον Περιφερειάρχη με τον Πρύτανη και την Έφορο Αρχαιοτήτων και του τεχνικού σε δύο κτίρια του Υπουργείου Πολιτισμού κτίριο ΟΠΕΡΤΗ και το κτιριακό συγκρότημα της Αγίας Κυριακής.

Ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε για το 5ο Διεθνές Επιστημονικό συνέδριο με θέμα « Τάσεις και προοπτικές του Τουρισμού στον 21ο αιώνα που θα πραγματοποιηθεί στην Ρόδο από 30 Μαΐου έως 2 Ιουνίου 2013, με περίπου 200-300 ομιλητές, ειδικούς στα θέματα Τουρισμού.

Τόσο ο Περιφερειάρχης όσο και ο Πρύτανης εξέφρασαν την βούληση τους να συνεχίσουν την συνεργασία τους προκειμένου το Πανεπιστήμιο να παίξει τον ρόλο του συνεργάτη της Περιφέρειας στους τομείς όπου υπάρχει εξειδικευμένη γνώση, κάτι το οποίο προβλέπεται και αυτό το μνημόνιο συνεργασίας.

----Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου εγκρίθηκε η ένταξη των έργων:

1. Βελτίωση κτηρίου Πατμιάδας σχολής προϋπολογισμού € 1.829.593,49 στο ΕΣΠΑ Νοτίου Αιγαίου.

2. Επέκταση του κτηρίου και προμήθεια εξοπλισμού 1ου Δημοτικού σχολείου Τήνου προϋπολογισμού € 1.806.350,68.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε πως η Περιφέρεια παίρνει την πρωτοβουλία να συναντηθεί με τις ενώσεις ξενοδόχων προκειμένου να συζητήσουν τα θέματα απασχόλησης .

Τόνισε πως μετά την εξαγγελία του Υπουργού Απασχόλησης κ. Βρούτση δεν υπάρχει κανένας λόγος μετακινήσεις εργαζομένων ή φοιτητών από το εξωτερικό.

Υπάρχουν φοιτητές των Τουριστικών Σχολών σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, καθώς και φοιτητές άλλων σχολών που θέλουν να απασχοληθούν και άρα στα πλαίσια της κοινής προσπάθειας θα πρέπει να δώσουμε την δυνατότητα να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία οι νέοι του τόπου μας αλλά και γενικότερα της πατρίδας μας στην δύσκολη μάλιστα σημερινή οικονομική συγκυρία.

Ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε τα προγράμματα κατάρτισης μέσω ΚΕΚ Γιώργος Γεννηματάς εκ μάθησης ξένων γλωσσών όπως της Ρωσικής, Γαλλικής κ.τ.λ. να επεκταθεί και στην κατάρτιση στο ξενοδοχειακό τομέα.

"Πρέπει να εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες προκειμένου να βρουν απασχόληση όλοι οι άνεργοι εργαζόμενοι του τόπου μας", τόνισε.

-----Στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, θα σμμετάσχει την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013 θα συμμετάσχει ο Περιφερειάρχης, Γιάννης Μαχαιρίδης.

Ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα παρουσιάσει τη στρατηγική του υπουργείου για τον Νησιωτικό χώρο.

Ο Περιφερειάρχης θα θέσει τα προβλήματα που απασχολούν τις δομές Υγείας και θα προτείνει τη δημιουργία του νησιωτικού ΕΣΥ και του νησιωτικού ΕΚΑΒ.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos