Το έργο επέκτασης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τήνου εντάχθηκε οριστικά στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Κρήτη & Νήσοι Αιγαίου" της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

21 Ιανουαρίου 2013 21:31

Με προϋπολογισμό 1,806,350.68 ευρώ, όπως είχε αναφέρει άλλωστε ο Δήμαρχος στον χαιρετισμό του στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου.

Το έργο αφορά στην επέκταση του υπάρχοντος συγκροτήματος με την κατασκευή κτιρίου συνολικής δόμησης 610 τ.μ. περίπου που θα αναπτυχθεί σε τρία επίπεδα - ισόγειο - όροφο - υπόγειο και θα περιλαμβάνει αίθουσες διδασκαλίας, γραφεία, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, κουζίνα, αποδυτήρια, τουαλέτες και αποθήκες. Επισημαίνεται ότι θα ακολουθηθεί ο αρχιτεκτονικός ρυθμός του νεοκλασικού υπάρχοντος κτιρίου, ενώ στο δώμα του θα τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά πάνελ για την ενεργειακή του αυτονομία. Το έργο περιλαμβάνει ακόμη την προμήθεια του σχολικού εξοπλισμού (έπιπλα, οπτικά μέσα, επιστημονικό εξοπλισμό, εξοπλισμό αίθουσας πολλαπλών χρήσεων).

Με την παράδοση του 3ου Δημοτικού Σχολείου Τήνου, ενός υπερσύγχρονου σχολείου στους δασκάλους και μαθητές του νησιού, και μετά την ολοκλήρωση της επέκτασης του 1ου Δημοτικού Σχολείου, η Τήνος θα έχει επιλύσει το στεγαστικό πρόβλημα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση για πολλές δεκαετίες.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos