Γ. Βρούτσης: «Η κυβέρνηση προχωρά στην περαιτέρω ενίσχυση των κτηνοτρόφων της Χώρας και των Κυκλάδων με 45 εκατ. ευρώ για αγορά ζωοτροφών»

06 Απριλίου 2022 16:40

Με αφορμή την τροπολογία που κατέθεσε χθες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς και η οποία ψηφίστηκε από τη Βουλή, προκειμένου να αντισταθμιστούν οι αυξήσεις στις τιμές των ζωοτροφών, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ. κ. Γιάννης Βρούτσης δήλωσε:

«Σήμερα η κυβέρνηση απέδειξε -για άλλη μια φορά- στην πράξη ότι είναι δίπλα και στηρίζει τους κτηνοτρόφους ολόκληρης της Χώρας, αλλά και των νησιών των Κυκλάδων, απέναντι στη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε.
Με τροπολογία που κατέθεσε ο αρμόδιος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς και η οποία ψηφίστηκε από τη Βουλή, δίνονται περισσότερα από 45 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους, προκειμένου να αντισταθμιστούν οι αυξήσεις στις τιμές των ζωοτροφών.

Τα χρήματα της ενίσχυσης, θα είναι ακατάσχετα και αφορολόγητα και θα καθοριστούν επί ποσοστού του τζίρου του 2021, ενώ σύντομα θα ακολουθήσει Υπουργική Απόφαση που θα καθορίζει τους όρους και τη διαδικασία καταβολής της ενίσχυσης με στόχο αυτή να πραγματοποιηθεί πριν από τις εορτές του Πάσχα.

Ευχαριστώ τον Υπουργό και φίλο μου κ. Γεωργαντά για την πρωτοβουλία του αυτή, με θετικό αποτέλεσμα για το σύνολο των κτηνοτρόφων της Ελλάδας αλλά και των νησιών των Κυκλάδων με σημαντικό ζωικό κεφάλαιο, όπως είναι η Νάξος, η Ίος, η Άνδρος, η Τήνος, η Κέα, η Σέριφος και άλλα νησιά του Νομού μας.

Η συγκεκριμένη ενίσχυση θα αποτελέσει μια σημαντική τονωτική ένεση, στη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos