Συνάντηση της αντιπεριφερειάρχη Ελ. Φτακλάκη, με τον υπεύθυνο του Υπολογιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Κρήτης κο Γ. Βιτσάκη και την ομάδα εργασίας.

24 Ιανουαρίου 2013 00:06

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε η αντιπεριφερειάρχης Ελ. Φτακλάκη, στα γραφεία της διεύθυνσης τουρισμού με τον υπεύθυνο του Υπολογιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Κρήτης κο Γ. Βιτσάκη και την ομάδα.

Κεντρικό θέμα σύσκεψης αποτέλεσε η «Διαδικτυακή Πλατφόρμα προώθησης Τουρισμού» του Ν. Αιγαίου. Πιο συγκεκριμένα, το Πανεπιστήμιο Κρήτης θα σχεδιάσει και θα υλοποιήσει για την Περιφέρεια ένα καινοτόμο διαδραστικό διαδικτυακό τουριστικό πολυεργαλείο, το οποίο θα προσφέρει πολλές και διαφορετικές δυνατότητες στους δυνητικούς επισκέπτες της περιοχής.

Επιπλέον, συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης του έργου, όσο και οι τεχνικές προδιαγραφές και η αρχιτεκτονική πάνω στις οποίες θα βασιστεί ο σχεδιασμός του. Μεγάλη έμφαση δόθηκε από την αντιπεριφερειάρχη , στη χρήση νέων τεχνολογιών, όπως οι εφαρμογές έξυπνων τηλεφώνων και tablets, αλλά και στο τρόπο αξιοποίησης των δυνατοτήτων που παρέχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σημαντική καινοτομία της Διαδικτυακής Πλατφόρμας, θα είναι η εφαρμογή του Island Hopping θεματικού τουρισμού, η οποία θα παρέχει τη δυνατότητα στον επισκέπτη, όχι μόνο να ενημερώνεται για τα δρώμενα σε όλο το Ν. Αιγαίο αλλά και να μπορεί να αναπρογραμματίζει το ταξίδι του άμεσα, έχοντας όλη την πληροφορία συγκεντρωμένη και προσαρμοσμένη σύμφωνα με τις δικές του προτιμήσεις.

Με τον τρόπο αυτό, θα ενισχυθούν και θα προβληθούν τουριστικά ακόμα και τα μικρότερα νησιά, που βρίσκονται κοντά στους μεγάλους τουριστικούς πόλους του Ν. Αιγαίου (Ρόδος, Κως, Σαντορίνη, Μύκονος κ.α.), προωθώντας τα δικά τους ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Τέλος, η αντιπεριφερειάρχης ανέφερε την ανάγκη να κρατηθεί η αισθητική της διαδικτυακής πλατφόρμας σε υψηλά επίπεδα, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός διαδικτυακού τόπου αντάξιου της φήμης και της ομορφιάς των νησιών μας.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα που προέκυψαν από την συνάντηση εργασίας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos