Συγχαρητήρια Φίλιππου Φόρτωμα για την ένταξη έργων ύψους 18,9 εκ € σε Άνδρο, Τήνο, Φολέγανδρο, Μήλο, Κύθνο, Σίφνο, Σύρο & Νάξο

07 Απριλίου 2022 16:17

Τα συγχαρητήριά του εξέφρασε ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, για την ένταξη έργων ύψους 18.895.743,21 εκ., ευρώ στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» που πέτυχαν οι Δήμοι Άνδρου, Τήνου, Φολεγάνδρου, Μήλου, Κύθνου, Σίφνου,

Ερμούπολης και Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικώνκαι ειδικότερα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα. Τα εν λόγω έργα αφορούν βελτιώσεις υποδομών ύδρευσης και φωτισμού των νησιών, βελτιώσεις αγροτικής οδοποιίας, αλλά και τον εκσυγχρονισμό υπαρχουσών υποδομών και θα συνδράμουν στη βελτίωση της  καθημερινότητας των συμπολιτών μας, βελτιώνοντας καθοριστικά τις υποδομές των νησιών.

Συγκεκριμένα, για το Δήμο Άνδρου, εγκρίθηκε το ποσό των 3.700.000,00 €, το οποίο αφορά έργα βελτίωσης υποδομών ύδρευσης. Για το Δήμο Τήνου, εγκρίθηκε το ποσό των 3.908.498,10 €, το οποίο αφορά επίσης έργα βελτίωσης υποδομών ύδρευσης.  Για το Δήμο Φολεγάνδρου εγκρίθηκε το ποσό των 1.306.165,00 €, το οποίο αφορά έργα εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των υποδομών ύδρευσης. Για το Δήμο Μήλου, εγκρίθηκε το ποσό των 1.539.200,00 €, το οποίο αφορά έργα βελτίωσης υποδομών ύδρευσης. Για το Δήμο Κύθνου, εγκρίθηκε ποσό ύψους 2.031.200,00 €, το οποίο αφορά έργα βελτίωσης αγροτικής οδοποιίας του νησιού. Για το Δήμο Σίφνου εγκρίθηκε ποσό ύψους 1.014.731,46 €, το οποίο αφορά έργα ανάπτυξης υπαίθρου και βελτίωσης αγροτικής οδοποιίας του νησιού. Για το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εγκρίθηκε ποσό ύψους 2.804.096,00 €, το οποίο αφορά έργα εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης ταχυδιυλιστηρίουΕγγαρών και για την επίτευξη του οποίου καθοριστικό ρόλο έπαιξε και ο Αντιδήμαρχος Ύδρευσης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, κ. Μανόλης Πολυκρέτης.Τέλος, για το Δήμο Ερμούπολης Σύρου εγκρίθηκε το ποσό των 2.591.852,65 €, το οποίο αφορά έργα υπογειοποίησης δικτύου φωτισμού ιστορικού τόπου Δ.Ε Ερμούπολης.

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων του Υπουργείου Εσωτερικών, ο κ. Φόρτωμας δήλωσε: «Θέλω να συγχαρώ τους δημάρχους των νησιών Άνδρου, Τήνου, Φολεγάνδρου, Μήλου, Κύθνου, Σίφνου, Σύρου και Νάξουγια την αγαστή συνεργασία τους με το Υπουργείο Εσωτερικών, η οποία αποφέρει συνεχώς πολύτιμους καρπούς.Σταθερή στις δεσμεύσεις της, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δημιουργεί  χρηματοδοτικά εργαλεία, δίνοντας στην τοπική αυτοδιοίκηση τη δυνατότητα να αναπτύξει υποδομές και υπηρεσίες που θα βελτιώσουν καθοριστικά την καθημερινότητα των πολιτών».

fortomas erga33

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos