ΜΑΤ αντί για γιατρούς στέλνει η κυβέρνηση στην Πάρο

01 Μαρτίου 2013 19:48

Προβλήματα που έχουν επιδεινωθεί με ευθύνη της κυβέρνησης στους κρίσιμους τομείς της υγείας , της ακτοπλοΐας, του τουρισμού, της εκπαίδευσης, της απασχόλησης

και της ανάπτυξης. (....) Δεν γνωρίζει άραγε ο πρωθυπουργός, ότι οι πολιτικοί τακτικισμοί και οι ανέξοδες λευκές επιταγές, δεν πείθουν πια κανένα, αλλά διεγείρουν το κοινό αίσθημα, εξοργίζουν και προκαλούν κοινωνικές εντάσεις. Δεν ενημέρωσε κανείς τον πρωθυπουργό, ότι η Σύρος είναι ένα φιλήσυχο νησί και επομένως δεν χρειαζόταν μια τόσο υπερβολική αντίδραση από την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων". Δηλώσεις του τότε σφόδρα αντιμνημονιακού κου Γιάννη Βρούτση όπως δημοσιεύθηκαν την 23.03.2011 στον τοπικό τύπο με αφορμή την αστυνομική βία που συνόδευσε την επίσκεψη του τότε πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου στη Σύρο.

Ο κρατικός μηχανισμός που έχει λησμονήσει τελείως τους πολίτες των νησιών μας φρόντισε με επιμέλεια να μας "θυμηθεί" με ευκαιρία την εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στην Πάρο. Προφανώς ούτε τον κ. Σαμαρά τον ενημέρωσαν ότι οι πολίτες της Πάρου είναι "άκρως ειρηνικοί και φιλήσυχοι" σε αντίθεση με τους προστατευόμενους από τα ΜΑΤ Χρυσαυγίτες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Σύρου καταδικάζει την απαράδεκτη ενέργεια ενός κρατικού μηχανισμού που, ενώ έχει αφήσει τους Κυκλαδίτες στο έλεος του Θεού, φρόντισε με άκρα επιμέλεια να λειτουργήσει ως προστάτης της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής. Την ίδια στιγμή που η πολιτεία επί χρόνια αδυνατεί να στελεχώσει τις δομές υγείας της Πάρου με γιατρούς, δεν φαίνεται να δυσκολεύεται καθόλου όταν πρόκειται να στείλει διμοιρίες ΜΑΤ.

Οι πολίτες της Πάρου απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι δεν αποδέχονται μοιρολατρικά όσα επιτάσσουν δυνάμεις των εγχώριων κηρύκων του άκρατου φιλευθερισμού και εκδήλωσαν την αντίθεση τους στην πολιτική και κοινωνική νομιμοποίηση της ακροδεξιάς που τόσο έντεχνα προσπαθεί να επιτύχει η παρούσα τρικομματική κυβέρνηση. Οι δυνάμεις της αστυνομίας δυστυχώς λειτούργησαν σαν προσωπική φρουρά των Χρυσαυγιτών και έκαναν αναιτιολόγητη χρήση βίας κατά των συγκεντρωμένων πολιτών.

Το πρόσημο ήταν εν τέλει άκρως θετικό. Η πρωτόγνωρη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε μάς καθιστά φανερό πως μέσα στην κρίση οι τοπικές κοινωνίες και κυρίως η νεολαία αντιδρούν και θα αποτελέσουν τον φορέα της πολιτικής και συνειδησιακής ανατροπής, παρά την έντονη προπαγάνδα της κυβέρνησης και των συν αυτή διαπλεκόμενων ΜΜΕ.

Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Σύρου

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos