Λίγες ημέρες πριν από την κατάργηση των Συλλογικών συμβάσεων

29 Μαρτίου 2013 02:25

Oι εργαζόμενοι-άνεργοι, ζουν την παράνοια ενός συστήματος που συνθλίβει τις ζωές τους, τα όνειρα

των παιδιών τους, που διαλύει τις κοινωνικές σχέσεις, οδηγεί στην απελπισία και την απόγνωση το σύνολο του εργατικού δυναμικού της χώρας.

Την ίδια στιγμή η βολεμένη ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος, εξασφάλισε με τις γνωστές μεθόδους την παραμονή της στην διοίκηση της ΓΣΕΕ.

Η πλειοψηφία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κυκλάδων, έχει εγκλωβιστεί στα θέματα του Νεωρείου και έχει αφήσει στο έλεος της κρίσης το σύνολο των εργαζομένων στα νησιά των Κυκλάδων και την Σύρο.

Οι εξελίξεις στο Νεώριο δεν μπορούν να αναστέλλουν τις υποχρεώσεις του Ε.Κ. απέναντι στο σύνολο των εργαζομένων που εκπροσωπεί.

Στα χρόνια της κρίσης ακούστηκαν πολλές αντιμνημονιακές κορώνες, όμως το Ε.Κ. δεν έγινε κέντρο αντίστασης, δεν ενέπνευσε σε αγώνες, αντίθετα, απομονώθηκε και έγινε στόχος της πιο αρνητικής κριτικής από εργαζόμενους και πολίτες των νησιών μας.

Οι ευθύνες της πλειοψηφίας είναι μεγάλες και δυστυχώς αυτό έγινε στην πιο κρίσιμη στιγμή του συνδικαλιστικού κινήματος.

Σε στιγμές που το συνδικαλιστικό κίνημα δέχτηκε την μεγαλύτερη επίθεση από το σύστημα, το Ε.Κ. ήταν αδύναμο και χωρίς λόγο.

Η στρέβλωση ξεκινάει από την αποχή των εργαζομένων από τα σωματεία τους. Μόνη λύση η συμμετοχή όλων των εργαζομένων στα σωματεία τους, για να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους.

Η συνέχεια δεν μπορεί να είναι ίδια.

Θα σταθώ με όλους τους συναδέλφους και συναγωνιστές για ένα .Ε.Κ. που να εκπροσωπεί ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους και θα αγωνίζεται για τα συμφέροντα τους. Ταξικά, αγωνιστικά, χωρίς συμβιβασμούς .

Γ.Παπανικολάου Αντιπρόεδρος Ε.Κ.Κυκλάδων

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos