Μύκονος: Εγκατάσταση ψηφιακών υδρομετρητών

26 Μαϊος 2022 20:29

Στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού των βασικών υποδομών του νησιού η Δ.Ε.Υ.ΑΜυκόνου προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης με τίτλο «Προμήθεια καιεγκατάσταση ψηφιακών υδρομετρητών και ολοκληρωμένου συστήματοςαυτόματου ελέγχου των δικτύων ύδρευσης Δ.Ε.Υ.Α. Μυκόνου.»

Συγκεκριμένα το έργο αφορά την:

• Προμήθεια και εγκατάσταση εννέα (9) Σταθμών Μέτρησης Παροχής Πίεσης
(Σ.Μ.Π.Π.) σε σημεία ιδιαίτερου υγειονομικού ενδιαφέροντος των εσωτερικώνδικτύων διανομή, με χρήση διάταξης Inline μέτρησης ποιοτικών χαρακτηριστικώνκαι παρελκόμενο εξοπλισμό.
• Προμήθεια και εγκατάσταση έξι χιλιάδων οκτακοσίων (6.800) Τοπικών ΣταθμώνΕλέγχου Κατανάλωσης (Τ.Σ.Ε.Κ.) σε επιλεγμένες θέσεις των απολήξεων τουδικτύου ύδρευσης με χρήση μετρητών κατανάλωσης, καταγραφικώνκατανάλωσης με επικοινωνιακό εξοπλισμό και παρελκόμενο εξοπλισμό.
• Προμήθεια και εγκατάσταση Σταθερού δικτύου – Fixed Network AMR σε όλο τοδίκτυο της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. με σκοπό την αυτόματη διασύνδεση του συνόλου τωνΤ.Σ.Ε.Κ. με τον Κ.Σ.Ε..
• Προμήθεια Φορητών Σταθμών Ελέγχου (Φ.Σ.Ε.) με χρήση φορητών διατάξεωνανάγνωσης μετρήσεων κατανάλωσης, φορητού μετρητήπαροχής και φορητήςδιάταξης μέτρησης ποιότητας νερού.
• Προμήθεια και εγκατάσταση λογισμικών επέκτασης του ΚεντρικούΣταθμούΕλέγχου (Κ.Σ.Ε.).
• Υπηρεσίες παραμετροποίησης, βαθμονόμησης και ανάπτυξης των λογισμικώντου Κ.Σ.Ε. καθώς και υπηρεσίες ανίχνευσης, εντοπισμού, αποτύπωσης,ανάπτυξης γεωχωρικής βάσης δεδομένων και ψηφιακής χαρτογράφησης τωνδικτύων ύδρευσης.
• Παράδοση σε θέση πλήρους και κανονικής λειτουργίας του συνολικούσυστήματος.
• Δοκιμαστική λειτουργία του συνολικού συστήματος καθώς και απρόσκοπτη καιχωρίς προβλήματα λειτουργία του για διάστημα τριών (3) μηνών, από τηνημερομηνία θέσεως του σε λειτουργία.
• Εκπαίδευση του προσωπικού της Υπηρεσίας κατά το διάστημα της 3 μηνηςδοκιμαστικής λειτουργίας, στη λειτουργία, συντήρηση, επισκευές, τήρησηπρογραμμάτων μετρήσεων κλπ της προμήθειας και ο εφοδιασμός της με τααντίστοιχα πλήρη προγράμματα, βιβλία, εγχειρίδια, καταλόγουςανταλλακτικώνκαι οδηγίες για την σωστή, εύρυθμη και μακρόχρονη λειτουργία του συστήματος.

Επισημαίνεται ότι το έργο, συνολικού προϋπολογισμού (3.327.700,00 €) πλέονΦΠΑ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του ΥΠΕΣ.

 Σε σχετική του δήλωση ο Δήμαρχος Μυκόνου, κ. Κωνσταντίνος Κουκάς,τόνισε:

«Με σχέδιο και μεθοδικότητα και για να ανταποκριθούμε στις αυξημένεςανάγκεςτων κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού μας προωθούμε την αναβάθμισητων υποδομών ύδρευσης. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η πλέον ορθολογικήκαι αποδοτική διαχείριση του πόσιμου νερού καιεντοπίζονται έγκαιρα πιθανέςδιαρροές και βλάβες του δικτύου. Η Μύκονος με σταθερά βήματα αντιμετωπίζειδιαχρονικά προβλήματα και αποκτά τις υποδομές που αξίζουν σε ένανκαταξιωμένο διεθνή τουριστικό προορισμό. Γι’ άλλη μία φορά θα ήθελα ναεπισημάνω τη μεθοδικότητα της διοίκησης καιτων υπηρεσιών της Δ.Ε.Υ.Α.Μ.όσον αφορά τη διεκδίκηση χρηματοδοτικών πόρων και το σχεδιασμό τωναπαραίτητων έργων υποδομής.»

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos