Καθιέρωση ημερομηνίας για την εκτέλεση ασκήσεων εκκένωσης σχολικών κτιρίων προτείνει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.

03 Απριλίου 2013 22:40

Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα με μεγάλη σεισμικότητα κατέχοντας την πρώτη θέση στην Ευρώπη και την έκτη θέση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Πολιτικής Προστασία ως θεσμός δεν συνδέεται μόνο με την αντιμετώπιση μίας καταστροφής, αλλά εκτείνεται σε όλο το φάσμα αυτής, καλύπτοντας πρωτίστως τον τομέα της πρόληψης, τον σχεδιασμό, την ετοιμότητα, αλλά και την διαχείριση των συνεπειών της.

Έχει αποδειχθεί ότι η ελαχιστοποίηση των απωλειών σε έμψυχο δυναμικό κατά τη διάρκεια του σεισμού μπορεί να επιτευχθεί εάν οι πολίτες είναι από πριν ενημερωμένοι για θέματα σχετικά με τον σεισμό και την προστασία.

Στο πλαίσιο αυτό η Γενική Γραμματέας της Α.Δ.Α. κ. Χριστιάνα Καλογήρου με επιστολή της ζητάει από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας να καθιερωθεί ημερομηνία εκτέλεσης άσκησης από τους μαθητές εκκένωσης σχολικών κτιρίων τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ως καταλληλότερη ημερομηνία η κα. Καλογήρου προτείνει την 1η Μαρτίου που είναι η καθιερωμένη παγκόσμια ημέρα Πολιτικής Προστασίας από τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Άμυνας (ICDO).

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos