×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Κυριακή στην Σύρο η πορεία προς το ιδρυτικό συνέδριο των «Ανεξάρτητων Ελλήνων»

09 Απριλίου 2013 02:07

Με το προσυνέδριο των Κυκλάδων που πραγματοποιήθηκε με κεντρικό θέμα «Ναυτιλία και τη Νησιωτική Πολιτική», το οποίο είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μέσω διαδικτύου και όσοι δεν μπόρεσαν να παραστούν σε αυτό.

 

Στο προσυνέδριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων προέδρευσε ο αρχηγός του Κινήματος Πάνος Καμμένος, ο οποίος στην ομιλία του υποστήριξε ότι νησιωτικότητα σημαίνει, καταρχήν, δυνατότητα επικοινωνίας των νησιών μεταξύ τους, αλλά και με το διοικητικό κέντρο της Σύρου. «Το κράτος έχει υποχρέωση να εξασφαλίζει στους πολίτες το αναφαίρετο δικαίωμα της συγκοινωνίας» είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε ότι πρέπει να εφαρμοστεί τόσο το περίφημο μεταφορικό ισοδύναμο, όσο και το άρθρο 101 του Συντάγματος σε όλα τα νομοσχέδια. Αναφέρθηκε, επίσης, σε εσκεμμένη υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στα νησιά (μέσω π.χ. της κατάργησης υπηρεσιών), προκειμένου να επιτευχθεί η ερημοποίησή τους και η μετατροπή τους σε «μονάδες all-inclusive».

Σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο, «νησιωτικότητα σημαίνει ανάπτυξη», η οποία μπορεί να έρθει μέσω της χαμηλής φορολόγησης, δίνοντας έτσι τα απαραίτητα οικονομικά κίνητρα για την ώθηση του τουρισμού (και ειδικά των εναλλακτικών μορφών), την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, ακόμη και την ενίσχυση του ναυπηγοεπισκευαστικού τομέα.

Ο Πάνος Καμμένος κάλεσε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να συστρατευθούν με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες», ακόμη κι αν στο παρελθόν υποστήριζαν άλλα κόμματα. «Χώρος για συνεργασίες υπάρχει με όλους. Υπάρχει εθνική ανάγκη να βρεθούμε όλοι μαζί, δημιουργώντας μια μεγάλη πατριωτική και δημοκρατική παράταξη, ένα μέτωπο απέναντι στην επίθεση που δέχεται η πατρίδα μας. Χρειάζεται να αντισταθούμε απέναντι στη διχόνοια, τον φόβο και την απελπισία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος και κατέληξε: «Θέλουν να μετατρέψουν όλο τον Νότο με το 4ο οικονομικό Ράιχ σε έναν τόπο, όπου δεν θα υπάρχουν άνθρωποι, αλλά αριθμοί. Η αντίσταση, λοιπόν, είναι η αντιπρόταση».

Τις βασικές θέσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τη νησιωτική πολιτική παρουσίασε η βουλευτής Δωδεκανήσων και τομεάρχης Ναυτιλίας του Κινήματος, Μίκα Ιατρίδη. Στο προσυνέδριο έδωσαν επίσης το παρόν και μίλησαν ο βουλευτής Έβρου Μαρίνος Ουζουνίδης, ο αντιδήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Δημήτρης Ρούσσος, ο π. βουλευτής Μάριος Βουτσίνος, ο π. νομάρχης Κυκλάδων Δημήτρης Μπάιλας, οι πολιτευτές Νικόλαος Κοντογεώργης, Δημήτρης Θεοδοσίου, Δημήτρης Ντόλκας και ο Βασίλης Παρασκευαϊδης, ο διευθύνοντας σύμβουλος του Νεωρίου Γιάννης Στεφάνου και εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Σύρο, ο Πάνος Καμμένος είχε σειρά επαφών και συναντήσεων με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, της τοπικής Εκκλησίας, με τοπικούς παράγοντες, ενώ επισκέφθηκε και το ναυπηγείο του Νεωρίου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos