Σε Πάρο και Αντίπαρο ο Νίκος Συρμαλένιος

31 Μαϊος 2022 16:20

Την Κυριακή και Δευτέρα 29- 30/5 επισκέφθηκε την Πάρο και την Αντίπαρο ο Νίκος Συρμαλένιος.

Την Κυριακή το πρωΐ, συνοδευόμενος από την συντονίστρια της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Πάρου – Αντιπάρου Μαριαλένα Σαρρή – Παναγάκη, συμμετείχε και κατέθεσε στεφάνι στην εκδήλωση μνήμης στη Μάρπησσα προς τιμήν του Παριανού ήρωα Νίκου Στέλλα που απαγχονίστηκε τον Μάϊο του 1944 από τους Γερμανούς κατακτητές και που διοργάνωσε ο Δήμος της Πάρου. Στο σύντομο χαιρετισμό του, ανέδειξε τον ηρωϊσμό της πράξης του Νίκου Στέλλα που μαζί με δεκάδες χιλιάδες Έλληνες πατριώτες της Εθνικής Αντίστασης πάλεψαν για τα ιδανικά της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης. Επίσης επισήμανε με έμφαση την ανάγκη εγρήγορσης και αποφασιστικής αντιμετώπισης ενάντια στο φασισμό που σηκώνει πάλι κεφάλι τόσο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Το απόγευμα της Κυριακής συμμετείχε σε συζήτηση στην αίθουσα του “Αρχίλοχου”, με θέμα τα περιβαλλοντικά ζητήματα της Πάρου και τον κίνδυνο καταστροφής από την ανεξέλεγκτη ανάπτυξη. Τόνισε ότι, τόσο η Πάρος, που είναι ένα από τα πιο ανεπτυγμένα τουριστικά νησιά των Κυκλάδων, όσο και τα υπόλοιπα νησιά δοκιμάζουν τα όρια και τις αντοχές της ανάπτυξης, αφού τόσο η ανεξέλεγκτη και αυθαίρετη δόμηση, όσο και οι ελλιπείς υποδομές, δημιουργούν συνθήκες ανεπίστρεπτης περιβαλλοντικής καταστροφής. Στο θέμα αυτό υπάρχει διαχρονική συνευθύνη των πολιτών αλλά και όλων των επιπέδων διοίκησης και αυτοδιοίκησης, ανάλογα φυσικά με τη δυνατότητα παρέμβασης τους στην εξουσία.

 Φυσικά η απάντηση σε όλα αυτά είναι η προώθηση και ο σεβασμός των τοπικών χωροταξικών και ο καθορισμός χρήσεων γης, όσο και θεσμοθέτηση της φέρουσας ικανότητας σε κάθε νησί. Όσο για τις αρμόδιες υπηρεσίες, υπάρχει και οξύνεται το θέμα της υποστελέχωσης, αλλά και το ζήτημα της απαξίωσης τους από την κεντρική κυβέρνηση, όπως έγινε πρόσφατα από τον ΥΠΕΝ Κ. Σκρέκα που ακύρωσε αποφάσεις 4 υπηρεσιών για παραβίαση περιβαλλοντικών όρων από εταιρεία εγκατάστασης αιολικού πάρκου στην Άνδρο. Τέλος αναφέρθηκε και στο θέμα του αεροδρομίου της Πάρου, επισημαίνοντας ότι έχουμε ταχθεί υπέρ του μεγάλου αεροδρομίου στα πλαίσια ενός ευρύτερου χωροταξικού σχεδιασμού που περιλαμβάνει την Παροναξία και την επιλογή αεροδρόμιο στην Πάρο, νοσοκομείο στη Νάξο.

 Στη συνέχεια παρευρέθηκε στη συνάντηση γνωριμίας των νέων μελών του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. στην ταβέρνα “Αποστόλης” στην Παροικιά, όπου συζητήθηκαν ζητήματα οργάνωσης και λειτουργίας μπροστά και στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση.

 Τη Δευτέρα το πρωΐ ο Νίκος Συρμαλένιος συνοδευόμενος από το δημοτικό σύμβουλο και μέλος του συντονιστικού της Ο.Μ. Πάρου – Αντιπάρου Χάρη Γκιουρτζίδηεπισκέφθηκε την Αντίπαρο όπου μίλησε με κατοίκους και φίλους του κόμματος.

 Τέλος, σχετικά με ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που μας τέθηκε, το θέμα της μεταφοράς των νεφροπαθών της Πάρου στο νοσοκομείο – κέντρο υγείας της Νάξου, για το οποίο μας καταγγέλλεται η αδυναμία απρόσκοπτης και ταχείας μεταφοράς τους με ταξί από το λιμάνι της Νάξου στο νοσοκομείο, θεωρούμε ότι με ευθύνη και άμεση παρέμβαση της διοίκησης του νοσοκομείου σε συνεργασία και με το σύλλογο των νεφροπαθών, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos