Συμμετοχή του περιφερειάρχη Ν.Αιγαίου στην ημερίδα για τη Δια Βίου Μάθηση

15 Απριλίου 2013 16:31

Την ανάγκη καλύτερου συντονισμού και μεταφοράς των αρμοδιοτήτων στην Περιφέρεια που προβλέπονται από το θεσμικό πλαίσιο, επεσήμανε ο περιφερειάρχης, Γιάννης Μαχαιρίδης κατά την τοποθέτηση του στην ημερίδα για τη Δια Βίου Μάθηση στη Σύρο.

Ενημέρωσε πως η Περιφέρεια με δικούς της πόρους και με φορέα υλοποίησης το ΚΕΚ Γ. Γεννηματάς, υλοποιεί αυτήν την περίοδο διακόσια σαράντα (240 ) προγράμματα συνεχιζόμενης κατάρτισης με εκατόν είκοσι (120) εκπαιδευτές και τη συμμετοχή τεσσάρων χιλιάδων πεντακοσίων (4.500) καταρτιζόμενων.

Οι ενδιαφερόμενοι είναι χιλιάδες καθώς οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά μέσω του site του ΚΕΚ και χωρίς να δίνονται κίνητρα ή επιδοτήσεις αλλά με μοναδικό κίνητρο την ανάγκη για κατάρτιση.

Προς αυτήν την κατεύθυνση ο Περιφερειάρχης, δεσμεύτηκε στην Πρόεδρο του ΚΕΚ Γ. Γεννηματάς, κα Λίνα Παπατσή , πως θα διατεθούν επιπλέον πόροι από την περιφέρεια προκειμένου να υλοποιηθούν όσο το δυνατό περισσότερα προγράμματα κατάρτισης και επιμόρφωσης.

Το έργο του ΚΕΚ είναι σημαντικό και πρέπει να ενισχυθεί, τόνισε ο Περιφερειάρχης για αυτό και ζήτησε από τη Γ.Γ. Δια Βίου Μάθησης, κα Ελένη Καρατζόλα, να υπάρξει ένα ενιαίο σύστημα πιστοποίησης για όλους του παρόχους κατάρτισης, αναγνωρισμένο σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Επίσης, ο Περιφερειάρχης ζήτησε τη συνεργασία των Δήμων προκειμένου από κοινού να υλοποιήσουν και αλλά προγράμματα, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε " εμείς γνωρίζουμε καλύτερα τις ανάγκες των νησιών μας και άρα εμείς είμαστε οι καθ' ύλην αρμόδιοι για το σχεδιασμό και την υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων".

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos