Μετά από παρέμβαση της Κατερίνας Μονογυιού επιχορηγείται με 119.040€ η ΔΕΥΑ Θήρας για την ενοικίαση μονάδας αφαλάτωσης στη Δημοτική Κοινότητα Φηρών

06 Ιουνίου 2022 18:10

Αποφασίστηκε σήμερα από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής η επιχορήγηση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης - Αποχέτευσης Δήμου Θήρας (ΔΕΥΑΘ) ύψους έως 119.040,00€ για την ενοικίαση μονάδας αφαλάτωσης δυναμικότητας 500μ3/ημέρα στην Δ.Κ.

Φηρών Δήμου Θήρας για χρονικό διάστημα πέντε μηνών, προκειμένου να εξασφαλιστεί η επάρκεια νερού στο νησί κατά την επερχόμενη τουριστική περίοδο, η οποία επιμηκύνεται και το φθινόπωρο λόγω της αυξημένης ροής επισκεπτών. Η δαπάνη εντάσσεται στο έργο «Υδροδότηση άνυδρων νησιών & έργα βελτίωσης υποδομών ύδρευσης των νησιών» του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής οικονομικού έτους 2022.

   Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού, κατόπιν αιτημάτων του Δήμου Θήρας και του Προέδρου ΔΕΥΑ Θήρας κ. Μανώλη Ορφανού, τόνισε την άμεση αναγκαιότητα αυτής της επιχορήγησης σε συνάντηση εργασίας της με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη. Ο Γενικός Γραμματέας κ. Μανώλης Κουτουλάκης ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της βουλευτού.
 
  Στο πλαίσιο της σημερινής απόφασης, η βουλευτής Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού δήλωσε: 
«Η σημερινή απόφαση επιχορήγησης της ΔΕΥΑ Θήρας για την ενοικίαση μονάδας αφαλάτωσης στην Δημοτική Κοινότητα Φηρών δίνει λύση σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα που είχε προκύψει. Σε συνάντηση εργασίας μου με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και σε συνεννόηση με τον Δήμο Θήρας και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Θήρας κ. Μανώλη Ορφανό  είχα μεταφέρει την αναγκαιότητα αυτής της επιχορήγησης και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που τόσο ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής όσο και ο Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα μου, αντιλαμβανόμενοι τις ιδιαιτερότητες της νησιωτικότητας αλλά και την ιδιαίτερα αυξημένη ροή επισκεπτών που παρατηρείται στη Σαντορίνη. Ευχαριστώ πολύ τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη για την άμεση ανταπόκριση τους και την ιδιαίτερη μέριμνα τους για τις Κυκλάδες μας.» 



Κατερίνα Μονογυιού

Βουλευτής Κυκλάδων Νέας Δημοκρατίας

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos