Κατερίνα Μονογυιού: Καθοριστικό το νομοσχέδιο για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή για την αντιμετώπιση του δημογραφικού - Στελέχωση μονάδων υγείας των νησιών από γυναικολόγους και παιδιάτρους

11 Ιουνίου 2022 14:35

Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού παρευρέθηκε στο συνέδριο «Δημογραφικό 2022 

Η Μεγάλη Πρόκληση», που διοργάνωσαν η Next is Now και η Dome Consulting στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία στην Αθήνα. Στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, το οποίο θα αυξήσει το δυνητικό όριο ηλικίας στα 54 έτη. Το νομοσχέδιο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και θα γίνει νόμος τους κράτους μέσα στον Ιούλιο. Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο στο οποίο έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Μονογυιού, η οποία πρότεινε μεταρρυθμιστικές τομές για την κρυοσυντήρηση ωαρίων και την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή ήδη από τον Φεβρουάριο σε συνάντηση της με τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη. Αυτές οι μεταρρυθμίσεις θα δημιουργήσουν ένα πλέγμα ασφάλειας και θα ενισχύσουν τα δικαιώματα των γυναικών.

 Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι βρίσκονται στην τελική ευθεία ορισμένες πρωτοβουλίες άμεσης εφαρμογής, όπως η επέκταση του ωραρίου των παιδικών σταθμών και των δημοτικών ως τις έξι το απόγευμα, ώστε να περιλαμβάνουν τη μελέτη των παιδιών, ανακουφίζοντας τους γονείς στο σπίτι αλλά και η στελέχωση των μονάδων υγείας, κυρίως των νησιών, από γυναικολόγους και παιδιάτρους.
Τέλος, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι αποτελεί βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης η εξασφάλιση προσιτής στέγης για τους νέους ανθρώπους.

 

Κατερίνα Μονογυιού
Βουλευτής Κυκλάδων Νέας Δημοκρατίας

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos