×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Κάλυψη θέσεων του Κέντρου Υγείας Τήνου

23 Απριλίου 2013 21:59

Σας ενημερώνω ότι μετά και την λήψη του με αριθμό πρωτ. 423/17-4-2013 εγγράφου του Κέντρου Υγείας Τήνου, στο οποίο γίνεται λόγος για συνεχείς και επί μακρόν

απουσίες Ιατρού Παθολόγου που υπηρετεί σε αυτό, χωρίς να υπεισέρχομαι κατά κανένα τρόπο στο δικαιολογημένο ή μη μίας τέτοιας απουσίας (από το άνω έγγραφο διαφαίνεται τόσο η πλημμελής ενημέρωση έστω για τις απουσίες αυτές αλλά και η πιθανολόγηση διαιώνισης αυτής της προβληματικής κατάστασης), είμαι υποχρεωμένος να επισημάνω ότι πρέπει με κατεπείγουσες διαδικασίες να προσληφθούν δύο (2) Γενικοί Ιατροί ή δύο (2) Παθολόγοι Επικουρικοί, συνυπογράφοντας το υποβαλλόμενο από το Κ.Υ. Τήνου αίτημα. Ακόμη, είναι επιτακτική η ανάγκη κάλυψης της θέσης του χειριστή ακτινολογικού, καθώς εάν η θέση δεν καλυφθεί από το αναμενόμενο επικουρικό προσωπικό, δεν υπάρχει δυνατότητα αντιμετώπισης των τακτικών περιστατικών. Και τούτο διότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ελλοχεύει κινδύνους για τους κατοίκους της Τήνου και τους πολυπληθείς επισκέπτες της, τόσο για την περίοδο του Πάσχα και πλέον συνεχόμενα μέχρι και τα μέσα του μηνός Οκτωβρίου. Και όταν η Επιστημονική Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Τήνου κάνει λόγο ότι «με τα σημερινά δεδομένα δεν υπάρχει ασφαλής κάλυψη του Κ.Υ. Τήνου», δικαιούμαι να εκφράζω ζωηρές ανησυχίες.

Δικαιούμαι επίσης να ζητώ επιτακτικά την κάλυψη των κενών και την άρτια λειτουργία του Κ.Υ. Τήνου γιατί γνωρίζετε ασφαλώς τις πρωτοβουλίες του Δήμου Τήνου για τα θέματα υγείας, με αποκορύφωμα αυτό που από τα ΜΜΕ αποκλήθηκε ως «ιδιωτικό ΕΚΑΒ». Ο Δήμος Τήνου ιεράρχησε την υγεία εκεί που οφείλει, υπερπηδώντας δεκάδες εμπόδια. Και είναι τουλάχιστον άδοξο και αντιφατικό, την στιγμή που ως Δήμος και υπό το γνωστό οικονομικό περιβάλλον, μεριμνούμε, αγωνιζόμαστε, πρωτοπορούμε και παρέχουμε βοήθεια σημαντική σε σοβαρά περιστατικά υγείας και ατυχήματα, την ίδια ώρα να στερούμαστε τις βασικές, τις πλέον αναγκαίες και στοιχειώδεις υποδομές, στην μόνη υγειονομική μονάδα του τόπου μας.

Με ιδιαίτερη ανησυχία, παρακαλώ για την άμεση εξέταση και ικανοποίηση του παρόντος.»

Ο Δήμαρχος Τήνου, κ. Παναγιώτης Κροντηράς, έστειλε το ανωτέρω έγγραφο στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, με κοινοποίηση στην 2η ΥΠε Πειραιώς και Αιγαίου και στο Υπουργείο Υγείας, σχετικά με τις ελλείψεις προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Τήνου

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos