Δρομολογήθηκε η ανακήρυξη της 20ης Οκτωβρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Αρτέμιου ως ημέρα αργίας για τη νήσο Μύκονο

26 Απριλίου 2013 00:44

Ένα παλαιό και δίκαιο αίτημα των κατοίκων της Μυκόνου βρήκε ανταπόκριση μετά από πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνου Κουκά, πιο συγκεκριμένα

αυτό της ανακήρυξης της ημέρας μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Αρτεμίου ως ημέρα αργίας για την Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου.

Όπως είναι γνωστό την 20η Οκτωβρίου εορτάζεται πανηγυρικά η μνήμη του Αγίου στη Μύκονο και οι κάτοικοι του νησιού θεωρούν τον Άγιο Αρτέμιο προστάτη τους και τακτικά δίδουν το όνομα αυτού στα τέκνα τους.

Ωστόσο, αν και έγιναν προσπάθειες και παλαιότερα η Ελληνική Πολιτεία δεν είχε αναγνωρίσει επίσημα τον Πολιούχο καθιερώνοντας την ημέρα εορτασμού του ως αργία. Μετά από συντονισμένες ενέργειες του κ. Κουκά με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεου Β' το αίτημα βρήκε την θετική ανταπόκριση του αρμόδιου Υπουργού Εσωτερικών κ. Ευρυπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος προώθησε το αίτημα των κατοίκων της Μυκόνου.
Ο Υπουργός, παρουσία του κ. Κουκά στο υπουργείο Εσωτερικών στην Αθήνα, υπέγραψε την απόφαση θεσμοθέτησης της 20ης Οκτωβρίου ως ημέρα αργίας για την Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου και πλέον αναμένεται η έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως για να ισχύσει η απόφαση.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos