Νησιωτικής Ταυτότητες: Η Συμβολή της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στην Ανάδειξη του Πολιτισμού του Αρχιπελάγους

30 Απριλίου 2013 19:41

Πέμπτη 25/4/13 ο ΓΓΑΙΝΠ Γ.Σπιλάνης κήρυξε την έναρξη του συνεδρίου που οργάνωσε η ΓΓ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής με θέμα «Νησιωτικές Ταυτότητες:

Η Συμβολή της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στην Ανάδειξη του Πολιτισμού του Αρχιπελάγους» που διεξήχθη στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στην Αθήνα. Στο συνέδριο έγιναν 27 επιλεγμένες παρουσιάσεις από επιστημονικές ομάδες προερχόμενες από Πανεπιστήμια και Εφορείες Αρχαιοτήτων που χρηματοδοτήθηκαν την τελευταία 10ετία από την Διεύθυνση Πολιτισμού της Γενικής Γραμματείας για να ερευνήσουν διάφορες πτυχές του αιγαιοπελαγίτικου πολιτισμού, ενώ στην σχετική έκδοση περιλαμβάνονται όλα τα έργα που χρηματοδοτήθηκαν.

Ο Γ. Σπιλάνης στην τοποθέτησή του υπογράμμισε ότι η ανάδειξη της ταυτότητας του Αρχιπελάγους συνολικά αλλά και ξεχωριστά του κάθε νησιού που αποτελεί τη σύνθεση ανθρωπογενών και φυσικών χαρακτηριστικών, μύθων και ιστορικών στοιχείων, αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα της Γενικής Γραμματείας στη προσπάθεια αναπροσανατολισμού τόσο της τουριστικής εικόνας, όσο και της ανάπτυξης του Αιγαίου.

Το συνέδριο, που παρακολούθησαν περισσότερα από 300 άτομα τις δύο ημέρες, έκλεισε με τη ενότητα «Γέννηση ενός Αρχιπελάγους-Νησιωτικές Ταυτότητες», όπου ο Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Λέσβου, Ν. Ζούρος, παρουσίασε το σκεπτικό της ομώνυμης έκθεσης στο Μουσείο «Νόησις» της Θεσσαλονίκης που συγχρηματοδότησε η ΓΓΑΙΝΠ και έδωσε το ερέθισμα για τη διαμόρφωση της ιδέας για μια διαφορετική προβολή των νησιών του Αιγαίου, ώστε να αναδειχθούν οι ιδιαιτερότητες τους. Στη συνέχεια ο καθηγητής Ν.Σταμπολίδης, διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και ο Γ.Σπιλάνης έδωσαν περισσότερα στοιχεία για το στρατηγικό σχέδιο που θα αρχίσει να αναπτύσσεται τους επόμενους μήνες, αξιοποιώντας το αξιολογότατο έργο που έχει υλοποιηθεί από πολυπληθείς επιστημονικές ομάδες εδώ και δεκαετίες.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos