Αμοργός: Άμεση αντιμετώπιση απαιτούν τα κρίσιμα προβλήματα του νησιού

21 Μαϊος 2013 17:22

test1

test2

test2

Τα πολλά και κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί της Αμοργού αναδείχτηκαν κατά την επίσκεψη του βουλευτή Κυκλάδων Νίκου Συρμαλένιου στο νησί την Παρασκευή 17/5.

Ο Ν. Συρμαλένιος συναντήθηκε με φορείς και κατοίκους στο Πολιτιστικό Κέντρο της Χώρας, ενώ το πρωί παραβρέθηκε σε σύσκεψη στο Δημαρχείο με το Δήμαρχο και τοπικούς φορείς, που έγινε με την ευκαιρία της παρουσίας στο νησί του Αντιπεριφερειάρχη, Γιώργου Πουσαίου.

Και στις δύο συναντήσεις αναδείχθηκαν όλα τα βασικά προβλήματα του νησιού με κυρίαρχα τα θέματα της υγείας (έλλειψη στελέχωσης, παιδιάτρου κλπ, του Κέντρου Υγείας και Περιφερειακών Ιατρείων, πανάκριβες διακομιδές των ασθενών και με ακατάλληλο μέσο), τα θέματα της παιδείας (ανάγκη ενίσχυσης με τρίτο δάσκαλο στο δημοτικό σχολείο και με δεύτερο νηπιαγωγό στα Κατάπολα, ανησυχία των γονιών για επικείμενες συγχωνεύσεις σχολείων), το θέμα της ασφαλιστικής κάλυψης των επαγγελματιών και των μικρών επιχειρηματιών και της υποχρεωτικής ένταξης τους στον ΟΑΕΕ, το θέμα της έγκρισης των πολεοδομικών αδειών αλλά και της αδειοδότησης των καταστημάτων και της μεγάλης καθυστέρησης από την εμπλεκόμενη αρχαιολογική υπηρεσία, της κατασκευής αλιευτικού καταφυγίου για την προστασία των σκαφών, της ανάδειξης και πιστοποίησης των μελισσοκομικών προϊόντων, της καταπολέμησης της ανεξέλεγκτης βόσκησης, ενώ δεν έλειψαν και ζητήματα που αφορούν διαδικασίες προώθησης και επίλυσης προβλημάτων αρμοδιότητας της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και του Δήμου (τοπική συγκοινωνία-λεωφορεία, κατασκευή αποχετευτικού δικτύου και βιολογικού της Αιγιάλης, παραχώρηση παραλιών κ.ά.).

Από την πλευρά του ο Νίκος Συρμαλένιος επεσήμανε ότι όσο οι κυβερνητικές πολιτικές κινούνται εντός μνημονίων, δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα, αφού οι δαπάνες σε κρίσιμους τομείς, όπως η δημόσια υγεία και παιδεία, αλλά και η ακτοπλοΐα, έχουν περικοπεί δραματικά, ενώ η δυνατότητα στελέχωσης ελαχιστοποιείται από την απαγόρευση νέων προσλήψεων. Επίσης σε αντίστοιχη δύσκολη κατάσταση βρίσκεται και η Τοπική Αυτοδιοίκηση και των δύο βαθμών, αφού λειτουργεί με μειωμένους πόρους και ελάχιστο προσωπικό.

Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, έχει κάνει σημαντική δουλειά τόσο στο Κοινοβούλιο, με εκατοντάδες Ερωτήσεις, Αναφορές, Επερωτήσεις κλπ, όσο και μέσα στην κοινωνία και τα κοινωνικά κινήματα, παλεύοντας μαζί με το λαό για τη δημοκρατική ανατροπή και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Επανέλαβε δε για μια ακόμα φορά την ανάγκη κατάργησης των μνημονίων και της διαπραγμάτευσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο των δανειακών συμβάσεων, ενώ αναφερόμενος στο ιδρυτικό συνέδριο του ενιαίου κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσε τους πολίτες να ενταχθούν στις γραμμές του, έτσι ώστε να δοθεί ουσιαστική ώθηση στην ελπίδα για ανατροπή και αλλαγή πορείας της χώρας.

20/5/2013

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos