×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Ψήφισμα Δ.Σ. Θήρας για τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας & Αιγαίου σχετικά με το ναυάγιο του Sea Diamond

25 Μαϊος 2013 16:52

Στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αντώνη Σαμαρά και στον υπεύθυνο Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κώστα Μουσουρούλη απέστειλε ο Δήμαρχος Θήρας το Ψήφισμα Δημοτικού

Συμβουλίου Θήρας για τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού σχετικά με το ναυάγιο του Sea Diamond.

Το Δημοτικό Συμβούλιο:

- Απαιτεί από τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας να ανακαλέσει δημόσια τις δηλώσεις του στα ΜΜΕ σχετικά με το υπ΄ αυτού υποστηριζόμενο ως ανέφικτο πρόβλημα της ανέλκυσης του ναυαγίου.

- Ζητά από τον Υπουργό να μην παρεμβαίνει σε όσα θέματα είναι εκκρεμή στα δικαστήρια και αντίθετα να ενεργήσει ό,τι επιβάλει το δημόσιο συμφέρον για την ανέλκυση και απομάκρυνση του μολύνοντος ναυαγίου.

- Να ασκήσει όλα τα δικαίωματα που προβλέπονται από τους Νόμους για την υπεράσπιση των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου για την συγκεκριμένη περίπτωση.

- Σε διαφορετική περίπτωση και ενόψει του γεγονότος ότι η υπόθεση βρίσκεται στα δικαστήρια και οι δηλώσεις του Υπουργού ως αυτές εγένοντο συνιστούν κατάφωρη παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης, ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θήρας αποφασίζει αν δεν ανακαλέσει ο Υπουργός, να κηρύξει τούτον προσωπικά για τη νήσο Θήρα Persona non Grata.

- Να γνωστοποιηθεί το ψήφισμα και στο γραφείο του κ. Πρωθυπουργού.

Από το Δήμο Θήρας

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos