Με παρέμβαση της Κατερίνας Μονογυιού επιχορηγείται η ΔΕΥΑ Θήρας με 297.600€ για ενοικίαση μονάδας αφαλάτωσης στην Δ.Κ. Οίας

04 Ιουλίου 2022 17:17

Εγκρίθηκε από την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής η επιχορήγηση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης - Αποχέτευσης Θήρας (ΔΕΥΑΘ), ύψους 297.600,00€, για την ενοικίαση μονάδας αφαλάτωσης δυναμικότητας 1.000 κ.μ./ημέρα στην Δ.Κ. Οίας Δήμου Θήρας με σκοπό την παραγωγή 150.000 κ.μ. πόσιμου νερού προς κάλυψη των υδρευτικών της αναγκών για χρονικό διάστημα 5 μηνών.

 
   Η Κατερίνα Μονογυιού βρισκόταν σε συνεχή επαφή όλο το προηγούμενο διάστημα με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη, τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Θήρας κ. Μανώλη Ορφανό και τον Δήμο Θήρας με σκοπό την ενίσχυση της ΔΕΥΑ Θήρας και την κάλυψη των ιδιαίτερων αναγκών που δημιουργούνται κατά την θερινή περίοδο.
 
  Η εν λόγω απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο λήψης μέτρων και δράσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς για την αντιμετώπιση των προβλημάτων λειψυδρίας και την υδροδότηση των νησιών και συγκεκριμένα στο έργο «Υδροδότηση άνυδρων νησιών και έργα βελτίωσης υποδομών ύδρευσης των νησιών» του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) έτους 2022 της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. 
 
Στο πλαίσιο αυτής της απόφασης, η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού δήλωσε:  
 
«Πριν από λιγότερο από ένα μήνα, ενισχύθηκε η ΔΕΥΑ Θήρας με το ποσό 119.040€ για την ενοικίαση μονάδας αφαλάτωσης στη Δημοτική Κοινότητα Φηρών. Η απόφαση για αντίστοιχη επιχορήγηση ύψους 297.600€ για την Δημοτική Κοινότητα Οίας δίνει λύση σε ένα μείζον ζήτημα που είχε προκύψει τους προηγούμενους μήνες. Σε διαδοχικές συναντήσεις μου με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη είχα τονίσει την αναγκαιότητα αυτών των επιχορηγήσεων και της στήριξης της ΔΕΥΑ Θήρας. Οι ιδιαίτερες συνθήκες που δημιουργούνται στη Θήρα κατά την θερινή περίοδο αλλά και οι ιδιαίτερα αυξημένες τουριστικές αφίξεις φέτος, απαιτούν άμεσες παρεμβάσεις. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που τόσο ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης όσο και ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης ανταποκρίθηκαν άμεσα στα αιτήματα μου. Ευχαριστώ πολύ τον Υπουργό κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Γενικό Γραμματέα κ. Μανώλη Κουτουλάκη για την έμπρακτη στήριξη και την ιδιαίτερη μέριμνα τους για τις Κυκλάδες μας.»


Κατερίνα Μονογυιού

Βουλευτής Κυκλάδων Νέας Δημοκρατίας

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos