×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Στη Σύρο εκδηλώσεις…

04 Ιουνίου 2013 00:13

...για την 77η επέτειο της Eυρέσεως της Εικόνας του Αγίου Δημητρίου και συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννηση του Μακαριστού Κυρού Δωρόθεου Α' Στέκα.

Άρθρο Τριαντάφυλλου Τριανταφυλλίδη

Δημοσιογράφου - Μέλους «Ανεξάρτητων Ελλήνων»

Λαμπρές ήταν και φέτος στη Σύρο οι εκδηλώσεις για την 77η επέτειο της Eυρέσεως της Εικόνας του Αγίου Δημητρίου. Την 25η Μαΐου στο Ναό του Αγίου Δημητρίου με την παρουσία πλήθους Συριανών, είχαμε τον Τρισαρχιερατικό Εσπερινό, όπου χοροστάτησαν οι Σεβασμιώτατοι, Σύρου κ. Δωρόθεος Β', Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος και Φθιώτιδος κ. Νικόλαος. Τα τελευταία χρόνια ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Δωρόθεος Β' εκτός από την επισκευή του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου που έκανε, καταβάλλει και μια μεγάλη προσπάθεια για την Αναβάθμιση της Εορτής της Ευρέσεως.

Στις 26 Μαΐου την Κυριακή το πρωί δηλαδή έγινε στο Μητροπολιτικό Ναό, Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, όπου χοροστάτησαν οι Τρεις Προαναφερθέντες Ιεράρχες και ακολούθως αφού ετελέσθη επιμνημόσυνη δέηση για τους διατελέσαντες Μητροπολίτες Σύρου, έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Μακαριστού Κυρού Δωρόθεου Α' Στέκα. Δεκάδες Μυκονιάτες, Τήνιοι ήρθαν για να παρακολουθήσουν τις τελετές. Παρόντες πολλοί Ιερείς από Μύκονο, Σίφνο, Τήνο, Κέα, κ.λπ. καθώς παρόντες ήταν και οι δήμαρχοι Τήνου και Μυκόνου.

Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στον Άξιο Μητροπολίτη μας κ. Δωρόθεο Β' τόσο για την προσπάθεια του για την Αναβάθμιση της Εορτής της Ευρέσεως, όσο και για το ότι τίμησε για μια ακόμη φορά τον προκάτοχό του αποδεικνύοντας πόσο Μεγάλος Άνθρωπος και Ποιμενάρχης είναι ο Δωρόθεος Β'.

Οι Κυκλάδες μας έχουν πολλά προσκυνήματα που μπορούν να τραβήξουν θρησκευτικό τουρισμό τόσο από την Ελλάδα όσο και από το Εξωτερικό. Η Ιερά Μητρόπολη Σύρου και ο Μητροπολίτης μας κ. Δωρόθεος Β' ενδιαφέρεται για την αξιοποίηση και την προβολή των Προσκυνημάτων αυτών για τη δόξα του ΘΕΟΥ ΜΑΣ. Το ίδιο ενδιαφέρον για ανάλογα Προσκυνήματα έχουμε και από άλλες Μητροπόλεις των Κυκλάδων, δηλαδή Παροναξίας αλλά και Θήρας Αμοργού και Νήσων. Αλλά και η Καθολική Επισκοπή Σύρου και η Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου, Τήνου κ.λπ. Νήσων έχουν ανάλογα Προσκυνήματα και ενδιαφέρον. Ο θρησκευτικός τουρισμός πέρα από την πνευματική ωφέλεια μπορεί να ωφελήσει και οικονομικά τα Κυκλαδονήσια μας. Εμείς ως «Ανεξάρτητοι Έλληνες» έχουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα για το θρησκευτικό τουρισμό στις Κυκλάδες και ο Πρόεδρος μας Πάνος Καμμένος γνωρίζει άριστα το συγκεκριμένο κομμάτι του θρησκευτικού τουρισμού στα Νησιά μας.

Το Κόμμα μας, «Ανεξάρτητοι Έλληνες» και ο Πρόεδρος μας Πάνος Καμμένος και όλα εμείς τα μέλη στηρίζουμε το Έργο της Εκκλησίας (τόσο της Ορθόδοξης όσο και της Καθολικής) διότι πιστεύουμε ότι Ελληνισμός και Χριστιανισμός είναι έννοιες ταυτόσημες.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos