×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Προσέλκυση τουριστών τρίτης ηλικίας

05 Ιουνίου 2013 12:02

Στην Περιφέρεια εκπρόσωποι του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εργασίας της Γερμανίας, και 35 κοινωνικών φορέων για θέματα τουρισμού τρίτης ηλικίας

Σε συνέχεια της διήμερης επίσκεψης του στο Γερμανικό κρατίδιο του Σλέσβικ-Χολστάϊν ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Φώτης Χατζηδιάκος δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη κα. Λίτσας Φτακλάκης, τον εκπρόσωπο του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εργασίας της Γερμανίας, κ. Σουμάχερ (Schumacher), τον εκπρόσωπο 35 Γερμανικών οργανισμών ατόμων τρίτης ηλικίας, κ. Ρέμπμαν (Rebmann), και τον Γεροντολόγο κ. Χάουπτ (Haupt), με την συμμετοχή του επίτιμου πρόξενου της Γερμανίας στην Ρόδο κ. Δημήτριο Γιώρτσο.

Η συνάντηση εντάσσεται στα πλαίσια του αιτήματος που υποβλήθηκε στην Γερμανία από την αποστολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και από τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, κ. Αντώνη Καμπουράκη για προσέλκυση τουριστών τρίτης ηλικίας με απώτερο σκοπό την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Στόχος της Γερμανικής αντιπροσωπείας είναι να διερευνήσουν τις τουριστικές υποδομές του νησιού, τις παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες στη Ρόδο, καθώς και την προσβασιμότητα προκειμένου από τη νέα τουριστική περίοδο να δρομολογηθεί το τουριστικό πρόγραμμα της τρίτης ηλικίας, το οποίο θα έχει διάρκεια από τον Μάρτιο έως τον Μάιο, και από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο.

Η αντιπροσωπεία έχει ήδη επισκεφθεί τις ιδιωτικές δομές υγείας ενώ αύριο αναμένεται να επισκεφθούν το Προεδρείο της Ένωσης Ξενοδόχων, το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και τη σχολή νοσηλευτών προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο ανάπτυξης μηνιαίων προγραμμάτων κατάρτισης των αποφοίτων του τμήματος βοηθών νοσηλευτών Ρόδου σε αντίστοιχες γερμανικές σχολές ώστε να ανταποκριθούν καλύτερα στις ανάγκες των ατόμων τρίτης ηλικίας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επισημάνθηκε το γεγονός πως τα επόμενα 20 χρόνια θα υπάρξει μεγάλη αύξηση στους τουρίστες της τρίτης ηλικίας, οι οποίοι μέχρι το 2030 θα αποτελούν το 24% της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς. Αναμφισβήτητα η προσπάθεια προσέλκυσης επισκεπτών τρίτης ηλικίας και η παράλληλη ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού θα επιφέρει τεράστια οφέλη στις επιχειρήσεις των νησιών μας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos