×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Επιστολή Δεκαβάλλα στον Σαμαρά για το «Κλείσιμο της Ε.Ρ.Τ.»

12 Ιουνίου 2013 15:54

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά Αντώνη, σχετικά με το «Κλείσιμο της Ε.Ρ.Τ.», έστειλε ο Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης κ. Γιάννης Δεκαβάλλας, ως Πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Νοτίου Αιγαίου.

Στην επιστολή του ο κ. Δεκαβάλλας αναφέρει τα εξής:

«Ως πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, εκφράζω την έντονη διαμαρτυρία και δυσαρέσκεια των αιρετών και των κατοίκων των Κυκλάδων, για την αιφνιδιαστική και παράλογη απόφαση της Κυβέρνησης, να κλείσει την Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση, οδηγώντας στην ανεργία πλέον των 2.500 εργαζομένων σε αυτήν, και στην διακοπή της σημαντικότερης φωνής ενημέρωσης για την ελληνική περιφέρεια.

Η Ε.Ρ.Τ. παρά τις όποιες αδυναμίες της, για τις οποίες υπεύθυνοι και υπόλογοι είναι οι μέχρι σήμερα διοικούντες σε αυτήν, οι οποίοι μάλιστα προέρχονται από τη σημερινή Κυβέρνηση, ήταν και να είστε βέβαιοι ότι θα αγωνιστούμε με κάθε μέσο για να είναι, η κύρια φωνή ενημέρωσης, σε πανελλαδικό επίπεδο όλων των θεμάτων που αφορούν την ελληνική περιφέρεια και ειδικότερα τη νησιωτική.

Παράλληλα η Ε.Ρ.Τ. μέσω των πολιτιστικών, κοινωνικών και θρησκευτικών εκπομπών της, έδινε τη δυνατότητα ανάδειξης όλων εκείνων των πολιτισμικών στοιχείων που χαρακτηρίζουν τις τοπικές μας κοινωνίες.

Η ιδιωτική τηλεόραση έχει και αυτή τη δική της συμβολή, ωστόσο το προσφερόμενο πρόγραμμά της, στοχεύει περισσότερο σε παραγωγή εκπομπών που έχουν «εμπορικό αντίκρισμα». Δεν αναδεικνύουν θέματα που άπτονται της περιφέρειας.

Ο ρόλος της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφωνίας είναι αναντικατάστατος και για το λόγο αυτό καλούμε την Κυβέρνηση να αναθεωρήσει την απόφασή της και παράλληλα να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, για έναν ουσιαστικό εκσυγχρονισμό της Ε.Ρ.Τ., ο οποίος θα αναβαθμίσει το παρεχόμενο έργο της Ε.Ρ.Τ., προς όφελος της πολύπλευρης ενημέρωσης και της ανάδειξης των πολιτισμικών στοιχείων της χώρας μας».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos