Ο Δήμος Τήνου ενημερώνει για την ακυρωτική δίκη στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά των Υπουργικών αποφάσεων για τη συγχώνευση της Δ.Ο.Υ. Τήνου

14 Ιουνίου 2013 15:49

Ο Δήμος Τήνου ενημερώνει ότι η ακυρωτική δίκη στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά των Υπουργικών αποφάσεων για τη συγχώνευση

της Δ.Ο.Υ. Τήνου, στην Δ.Ο.Υ. «Υποδοχής» της Σύρου, έγινε κανονικά την 6 Ιουνίου 2013 και αναμένουμε την έκδοση απόφασης. Προβάλλαμε σθεναρά και στο επίπεδο αυτό, τις μόνιμες θέσεις μας για τη νησιωτικότητα και το παντελώς άδικο και παράλογο της συγκεκριμένης πολιτικής επιλογής, που είναι κοινωνικά, οικονομικά και εθνικά επιζήμια ενώ μάλιστα έχουμε αποδεχθεί να αναλάβουμε τη στέγαση της Δ.Ο.Υ. Τήνου, εξ ολοκλήρου.

Ταυτόχρονα ανακοινώνουμε την διοικητική αναστολή της συγχώνευσης αυτής, μέχρι την 1-9-2013, δείγμα της έμμεσης υιοθέτησης και από το Υπουργείο των όσων υποστηρίζουμε μήνες τώρα για έναν μηχανισμό που εμφανιζόταν εξαρχής πανέτοιμος (οράτε διαβεβαιώσεις προς το Δήμαρχο Τήνου, στο Υπουργείο Οικονομικών) και αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά εντελώς ανέτοιμος. Επίσης, από 1-7-2013, μεταφέρονται από τη Δ.Ο.Υ. Τήνου στη Δ.Ο.Υ. Σύρου, οι αρμοδιότητες των Γραφείων Ελέγχου και Λογιστικού – Δικαστικού – Γραμματείας. Σημειώνουμε ότι η μεταφορά αυτή αφορά και τις Δ.Ο.Υ. Μυκόνου, Θήρας και Πάρου, των οποίων αρχικά προβλεπόταν η συγχώνευση για να υπάρξει «διάσωσή» τους στη συνέχεια αλλά και της Δ.Ο.Υ. Νάξου, που εξαρχής προβλεπόταν ότι διατηρείται ως η μόνη Δ.Ο.Υ. των Νοτίων Κυκλάδων. Όλα τα άνω τμήματα καταλήγουν στη Δ.Ο.Υ. Σύρου.

Τέλος εκφράζουμε την αμέριστη και ειλικρινή συμπαράστασή μας στα νησιά Λέρο, Θάσο, Παξούς, Ιθάκη, Κύθηρα και Σαλαμίνα, των οποίων οι Δ.Ο.Υ. ουσιαστικά καταργούνται από 17-6-2013, απόφαση που θεωρούμε επίσης, άδικη και εξοντωτική, ληφθείσα από ανθρώπους που δεν έχουν ούτε γνώση ούτε επαφή με το νησιωτικό χώρο και τις ιδιαιτερότητές του.

Ο Δήμος Τήνου, έχοντας το δίκιο με το μέρος του και τεχνοκράτες με άγνοια του τί εστί νησιωτική Ελλάδα απέναντί του, θα συνεχίσει τον αγώνα του μέχρι τελικής δικαίωσης, σε όλα τα επίπεδα.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos