×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Συνάντηση Εργασίας για την εξέλιξη του ΕΣΠΑ

09 Ιουλίου 2013 13:23

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου και του Περιφερειακού Συνδυασμού ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τα νησιά μας κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, συνοδευόμενος

από τους περιφερειακούς συμβούλους κ. Μάκη Δαδάο και κ. Γιώργο Παπαμανώλη συναντήθηκε στα γράφεια της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Ν. Αιγαίου, στη Σύρο, με τον προϊστάμενό της κ. Α. Βουτσίνο όπου και συζητήθηκε διεξοδικά η πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2007 - 2013.

Με βάση τα στοιχεία που γνωστοποιήθηκαν αποτυπώνεται η καθυστέρηση υλοποίησης έργων και δράσεων του ΕΣΠΑ από τους ΟΤΑ, τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Υδρευσης - Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ), την ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ και τη ΔΕΠΑΝΟΜ ΑΕ.

Πολύτιμοι οικονομικοί πόροι είναι δεσμευμένοι αλλά αναξιοποίητοι.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η αδυναμία του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης να υλοποιήσει έργα ύψους 3 εκ. ευρώ στο πλαίσιο Ολοκληρωμένων Σχέδιων Αστικής Ανάπλασης ("Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στο ιστορικό κέντρο Ερμούπολης" και "Δράσεις αναβάθμισης του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος") και η απένταξη του έργου "Αποχέτευση Βάρης και Μ. Γιαλού". Τη ίδια στιγμή καθυστερεί ο διαγωνισμός προμήθειας πολύτιμων ιατρικών μηχανημάτων για το Νοσοκομείο Σύρου (νέος αξονικός τομογράφος, μαγνητικός τομογράφος, μονάδες τεχνητού νεφρού-αιμοκάθαρσης). Δεν προχωρά η "Αναβάθμιση - Επέκταση του Βιολογικού Ρόδου" ενώ καθυστερεί η προμήθεια εργαστηριακού εξοπλισμού και τηλεεκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Επίσης, αγνοείται η "αξιοποίηση" των 200 εκ. ευρώ του Γεωργικού Ταμείου και των 40 εκ. ευρώ του Κοινωνικού Ταμείου.

Η παράταξη μας ζητά την ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ του ΕΣΠΑ και την άμεση αξιοποίηση των χρημάτων που "λιμνάζουν" από φορείς που έχουν τη δυνατότητα στο σύντομο χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι τη λήξη του ΕΣΠΑ (Δεκέμβριος 2015) να υλοποιήσουν δράσεις και έργα που θα οδηγήσουν στην "απορρόφηση" και του τελευταίου διαθέσιμου ευρώ και θα βοηθήσουν την αναπτυξιακή πορεία των νησιών μας, ιδιαίτερα στις κρίσιμες στιγμές που περνά η χώρα μας.

Καλούμε την Περιφερειακή Αρχή και τα αρμόδια Υπουργεία να λάβουν άμεσα πολιτικές αποφάσεις που στόχο θα έχουν την επίσπευση και επιτυχή ολοκλήρωση του ΕΣΠΑ.

Η ανάπτυξη είναι δικαίωμα όλων των νησιωτών μας.

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τα νησιά μας

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos