Πρωτοβουλία Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων για την προστασία και αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των κληροδοτημάτων-ιδρυμάτων

15 Ιουλίου 2013 15:09

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Ιουλίου στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γ. Πουσσαίο, συνάντηση εργασίας σχετικά με τη πρωτοβουλία που έχει αναληφθεί για την εξεύρεση τρόπου που θα οδηγήσει στην προστασία και αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας τους.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Δ.Σ. των κληροδοτημάτων και συγκεκριμένα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου Μυκόνου κος Δωρόθεος ο β΄ εκπροσωπόντας το Μπαμπαγιώτειο ίδρυμα με την κα Δράκου και τον γραμματέα κ. Βογιατζιδάκη, το ίδρυμα Πρωίου μαζί με τους αντιδημάρχους εκπροσώπους του δήμου κ. Ν. Αλμπανόπουλο και κ. Φ. Ξαγοράρη, και τον γραμματέα κ. Π. Θεοδώρου καθώς και το ίδρυμα Βαφειαδάκη. Το Ισιδώρειο ίδρυμα εκπροσώπησαν οι κ. Σαγκινέτος και Γαβιώτης, το ίδρυμα Κουτσοδόντη οι κ. Στεφανίδης Δ/ντης της ΕΤΕ Σύρου και ο αντιδήμαρχος κ. Δ. Ρούσσος, ενώ το ίδρυμα Ανδρουλή ο κ. Νικήτας Γρυπάρης. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου κ. Παγίδας, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης Πολίτες κόντρα στον καιρό κ. Π. Χρυσαφίδης, η κα. Ζερβάκη υπεύθυνη για τα κληροδοτήματα εκ μέρους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου και ο κ. Στ. Νιώτης εμπειρογνώμων.

Επί των προτάσεων που παρουσιάστηκαν από τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, σχετικά με τη διαδικασία για την προστασία και αξιοποίηση των ακινήτων των κοινοφελών ιδρυμάτων τοποθετήθηκαν όλοι οι παρευρισκόμενοι. Συγκεκριμένα παρουσιάστηκε το πλαίσιο συνεργασίας με το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Πειραίως που θα επιτρέψει αρχικά να εκπονηθούν οι μελέτες αποκατάστασης τα τεύχη δημοπράτησης και οι προβλεπόμενες άδειες, το κόστος αυτών, οι δυνατότητες δανειόδοτησης όσων ιδρυμάτων δεν διαθέτουν τους πόρους από άλλα ιδρύματα τα οποία διαθέτουν καθώς και οι υποχρεώσεις των συμβαλλομένων

Μετά από συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, συμφωνήθηκε να συνεδριάσουν τα Δ.Σ. των ιδρυμάτων ώστε ν' αποφασίσουν επί των ανωτέρω και ν' ακολουθήσει μία τελική συνάντηση όλων των εμπλεκομένων στις 25 Ιουλίου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos