Καλές οι συσκέψεις… αλλά αργούν τα αποτελέσματα…

01 Αυγούστου 2013 12:40

Τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιούνται διαδοχικές συσκέψεις στα νησιά μας (Σύρο και Ρόδο) με την παρουσία κυβερνητικών στελεχών και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να εκπροσωπείται μόνο από την Περιφερειακή Αρχή.

Είναι θετικό ότι το αντικείμενο των συσκέψεων αφορά προβλήματα που διογκώνονται καθημερινά στα νησιά μας (υγεία, καλύτερη αστυνόμευση, πυροπροστασία, μεταφορές, κ.α.). Οφείλουμε όμως να επισημάνουμε ότι αυτές οι συσκέψεις δεν πρέπει να μείνουν στο επικοινωνιακό σκέλος.

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΙΕΖΟΥΝ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΕΙΣ.

Αυτό πρέπει να το αντιληφθούν όλοι γιατί θα συμφωνήσουμε ότι και καλύτερη υγεία θέλουμε, και καλύτερη αστυνόμευση και να έρθουν τα υδροπλάνα για να βοηθήσουν στην άρση της απομόνωσης των νησιωτών μας.

Θέλουμε άμεσα λύσεις και οι «θερινές» συσκέψεις να έχουν ΑΜΕΣΑ ΘΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ για τον τόπο.

Εδώ επισημαίνουμε και τα «περίεργα» των Δελτίων Τύπου και των ανακοινώσεων των συσκέψεων. Ο κ. Δένδιας (Υπουργός Προστασίας του Πολίτη) μεταξύ άλλων στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε αναφέρεται ιδιαιτέρως για την παρουσία της οικονομικής αστυνομίας στα νησιά μας ενώ κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στο Δελτίο Τύπου του κ. Μαχαιρίδη (περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου) που παρευρέθηκε στη σύσκεψη και αναφέρεται σε διαφορετικά ζητήματα...

Όσον αφορά το ζήτημα Υγείας, θυμίζουμε ότι το 2004-2009 πραγματοποιήθηκε ένα σημαντικό έργο στον τομέα της Δημόσιας Υγείας στα νησιά μας με τη δημιουργία νέων σύγχρονων κτηριακών εγκαταστάσεων και εξοπλισμό με καινούργια ιατρικά μηχανήματα.

Δυστυχώς οι περισσότερες απ΄ αυτές τις δομές αλλά και τις παλαιότερες σε λειτουργία (νοσοκομεία, κέντρα υγείας, αγροτικά ιατρεία) είναι τραγικά ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΕΣ.

Ας δοθεί επιτέλους λύση. Ας γίνουν πράξη οι νησιωτικές πολιτικές.

Τέλος ο περιφερειακός συνδυασμός μας οφείλει να ενημερώσει και να καταγγείλει στην κοινή γνώμη ότι «αποκλείστηκε» από τις παραπάνω συσκέψεις. Κανένα στέλεχος του Περιφερειακού Συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ», της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, που εκπροσωπεί το 1/3 των ψηφοφόρων του Ν. Αιγαίου δεν κλήθηκε να εκφράσει την άποψή του.

Ίσως φοβήθηκαν ότι η παρουσία μας θα «διαταράξει» το κλίμα «σιωπής» και ωραιοποίησης των πραγμάτων που κάποιοι θέλουν να επιβάλλουν.

Εμείς είμαστε εδώ. Καταγγέλλουμε όσους σκόπιμα μας αποκλείουν και συνεχίζουμε μαζί με τους πολίτες αναδεικνύοντας τα προβλήματά τους και προτείνοντάς λύσεις.

"ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ"


Η «μεταπολίτευση σαραντάρισε»

όμως οφείλουμε να θυμόμαστε ότι...

στις 24 Ιουλίου 1974 Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Σκέψεις για μια επέτειο που εορτάστηκε ... «χλωμά»

Είναι ιστορικό καθήκον οι λαοί να μην ξεχνούν μεγάλα γεγονότα και σημαντικές ημερομηνίες που «σημάδεψαν» την πορεία τους.

Η Ελλάδα είναι η χώρα που διαθέτει πλούσια ιστορία και δεν δικαιούμαστε να επηρεάζεται η ιστορική μας μνήμη από γεγονότα που μας οδηγούν σε παραλείψεις και θολώνουν την κρίση μας.

Πρόσφατα (στις 24/7/2013) συμπληρώθηκαν τριάντα εννέα (39) χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας που πραγματοποιήθηκε με την επάνοδο, τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες του αείμνηστου εθνάρχη Κων/νου Καραμανλή. Η μεταπολίτευση κοντεύει να «σαρανταρίσει» και αυτό πρέπει να μας κάνει πιο έμπειρους, πιο δυνατούς. Με ψύχραιμη σκέψη οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι αυτά τα τελευταία τριάντα εννέα (39) χρόνια ζήσαμε το καλύτερο δημοκρατικό καθεστώς της νεότερης ιστορίας μας.

Σταμάτησαν οι εμφυλιοπολεμικοί διαχωρισμοί, η Ελλάδα έγινε μελος και πρωταγωνίστησε στους μεγάλους διεθνείς οργανισμούς, το βιοτικό επίπεδο του λαού μας (μέχρι τον ερχομό της κρίσης) ανέβηκε.

Σίγουρα έγιναν λάθη και παραλείψεις και σίγουρα πολλά μπορούν και πρέπει να βελτιωθούν. Σήμερα βλέπουμε την απαξίωση του πολιτικού συστήματος να ισοπεδώνει τις δημοκρατικές αρχές που διέπουν τον τόπο από την αρχαιότητα ως σήμερα.

Η οικονομική κρίση που «μαστίζει» την κοινωνία μας (συνέπεια της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης που ξεκίνησε το 2008 αλλά και λανθασμένων χειρισμών κυρίως από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ) δίνει «βήμα» στο λαϊκισμό και στην ανάδειξη των επικίνδυνων άκρων (ακροδεξιά και ακροαριστερά).

Δεν φταίει το δημοκρατικό καθεστώς, ούτε το σύνολο του πολιτικού συστήματος επειδή ανάμεσά τους υπήρχαν κάποιοι «επίορκοι» πολιτικοί.

Δεν φταίει η δημοκρατία μας για την κρίση στην Ισπανία, στην Ιταλία, στην Πορτογαλία... Δεν είναι όλοι το ίδιο...

Οι Έλληνες πρέπει να αποκλείσουν αυτούς που με τις φωνές και τη δράση τους ακυρώνουν αγώνες, θυσίες, κατακτήσεις και επιδιώκουν με «διχαστικό λόγο» να «κερδοσκοπήσουν» πολιτικά.

Οφείλουμε να μένουμε ενωμένοι και υπερήφανοι.

Να παλέψουμε για ποιοτική δημοκρατία και έξοδο από την κρίση.

Άλλωστε λίγο ως πολύ σ' όλους μας αναλογεί κομμάτι ευθύνης για τον τόπο και το μέλλον των παιδιών μας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos