Φίλιππος Φόρτωμας: «Επανατοποθετούμε την Ελλάδα στη διεθνή αγορά ναυπήγησης»

01 Σεπτεμβρίου 2022 01:06

Για την ανάγκη ευρείας στήριξης του σχεδίου εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας, ως τον μόνο τρόπο διάσωσής τους, μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, κατά τη συζήτηση του σ/ν του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με τίτλο «Εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας και άλλες διατάξεις αναπτυξιακού χαρακτήρα».

Οκ. Φόρτωμας τόνισε ότι η υιοθέτηση του εν λόγω σχεδίου εξυγίανσης είναι ο μοναδικός τρόπος για να διασφαλιστούν οι 600 υπάρχουσες θέσεις εργασίας και να επιστραφούν οφειλές και αποζημιώσεις ύψους 41 εκατ. ευρώ στους εργαζομένους. Επίσης, θα συμβάλει στη δημιουργία 1400 νέων θέσεων εργασίας, θα διασφαλίσει τη βιωσιμότητα τόσο του Ναυπηγείου, όσο και των εργαζομένων, θα εξασφαλίσει επιπλέον 1,1 δισ. ευρώ έσοδα για το Ελληνικό Δημόσιο κατά τα επόμενα 25 έτη και τέλος, θα ενισχύσει την Ελληνική Οικονομία με περισσότερα από 1,6 δισ. ευρώ που θα κατευθυνθούν σε εγχώριους προμηθευτές και την Ελληνική Βιομηχανία.
Ο Βουλευτής Κυκλάδων τόνισε ότι ο Όμιλος ΟNEX θα επενδύσει 170 εκατ. δολάρια στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, με σκοπό την αναγέννησή τους, αφού μετά την έγκριση του σχεδίου εξυγίανσης, τα Ναυπηγεία Ελευσίνας θα ξεκινήσουν πάλι να λειτουργούν, αναβαθμίζοντας τόσο την Δυτική Αττική, όσο και τον τομέα της ναυπήγησης της χώρας.
Τέλος, ο κ. Φόρτωμας κάλεσε την αντιπολίτευση να σταθεί έμπρακτα στο πλευρό των Ναυπηγείων, των εργαζομένων και των επενδυτών, με σκοπό τη βιώσιμη επαναλειτουργία των Ναυπηγείων της Ελευσίνας, αλλά και την ανάδειξη της ισχυρής Ελληνικής παρουσίας στη διεθνή ναυπηγική αγορά.
«Είναι οξύμωρο η χώρα με την ισχυρότερη ναυτιλία παγκοσμίως να στερείται των υποδομών για την υποστήριξη του στόλου της. Θέλουμε και επιδιώκουμε ο κλάδος να αναγεννηθεί. Η Ελλάδα μπορεί να επανατοποθετηθεί ανταγωνιστικά στη διεθνή αγορά ναυπήγησης, μέσα από ένα μοντέλο λειτουργίας με συγκεκριμένο σχέδιο, με κανόνες και μεθοδολογία!» είπε ο κ. Φόρτωμας.

{https://www.youtube.com/watch?v=tWipyWGG4n8}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos