×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Στήριξη των αντιπλημμυρικών δράσεων στα νησιά μας με όρους διαφάνειας και αποτελεσματικότητας

23 Αυγούστου 2013 15:40

Μετά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, την Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2013, ο επικεφαλής του Περιφερειακού

Συνδυασμού "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τα νησιά μας" κ. Χαράλαμπος Κόκκινος και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιώργος Παπαμανώλης έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

"Είναι άμεση ανάγκη να επισπευθούν οι διαδικασίες και οι ενέργειες αντιπλημμυρικής προστασίας των νησιών ( Ρόδος, Σέριφος, Άνδρος ) που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές.

Στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής και στο θέμα "Ανάθεση μελετών αντιπλημμυρικής προστασίας τοπικών κοινοτήτων Απολακιάς, Αρνίθας και Βατίου Νήσου Ρόδου" στηρίξαμε την άμεση έναρξη των προσπαθειών της ΠΝΑ οι οποίες θα πρέπει να διέπονται από διαφάνεια και αποτελεσματικότητα.

Σίγουρα, πρέπει να ολοκληρωθούν οι εργασίες πριν τις φθινοπωρινές βροχοπτώσεις και αυτό επιβάλει οι διαδικασίες να είναι αφενός άμεσες και αφετέρου σύννομες και αποτελεσματικές. Για τις ανωτέρω μελέτες, ψηφίσαμε υπέρ τις υλοποίησής τους, που θα πρέπει να γίνουν με συνεννόηση της ΠΝΑ με το ΤΕΕ και το σύλλογο μελετητών Δωδεκανήσου. Διαφωνήσαμε με την περιφερειακή πλειοψηφία η οποία επέλεξε τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης και αντιπροτείναμε τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης με στόχο την επιλογή της καλύτερης και οικονομικότερης προσφοράς."

Τέλος, αναδείξαμε το γεγονός ότι η εισήγηση για το σοβαρό αυτό θέμα παρελήφθη λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τα νησιά μας

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos