×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Συνάντηση Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, με την Ελληνίδα Επίτροπο Αλιείας και Θαλασσίων Υποθέσεων της Ε.Ε, Μαρία Δαμανάκη

27 Αυγούστου 2013 00:06

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, πραγματοποίησε χθες συνάντηση με την Ελληνίδα Επίτροπο Αλιείας και Θαλασσίων Υποθέσεων, Μαρία Δαμανάκη.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση για θέματα ολοκληρωμένης θαλάσσιας πολιτικής και η ανάδειξη των συναφών προτεραιοτήτων, εν όψει της επικείμενης ανάληψης από την Ελλάδα της Προεδρίας της Ε.Ε.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Βαρβιτσιώτης, περιέγραψε στην Επίτροπο τις βασικές προτεραιότητες του Υπουργείου, που άπτονται της Ελληνικής Προεδρίας. Συγκεκριμένα, πέραν των επίκαιρων ζητημάτων της θαλάσσιας πολιτικής, όπως η θαλάσσια στρατηγική ασφαλείας, ο θαλάσσιος τουρισμός, η Μεσογειακή θαλάσσια πολιτική, ο θαλάσσιος χωροταξικός σχεδιασμός, η ενέργεια και βιοτεχνολογία, στάθηκε στην ανάγκη σχεδιασμού ειδικής δράσης με θέμα την προώθηση πολιτικών για τη Νησιωτικότητα, δηλαδή την οικονομική και κοινωνική αυτάρκεια των νησιωτικών περιοχών στην εξυπηρέτησή τους. «Είναι σημαντικό για τη χώρα μας να αναδείξει τη μοναδικότητα της Νησιωτικότητάς της και να χαράξει πολιτικές σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που θα υποβοηθούν τις τοπικές κοινότητες των νησιών να καταστούν αυτάρκεις στην αυτοεξυπηρέτησή τους», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Έμφαση έδωσε, επίσης, ο κ. Βαρβιτσιώτης στη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων, καθώς, όπως σημείωσε, η πίεση της ροής της παράνομης μετανάστευσης έχει μετατοπιστεί στα θαλάσσια σύνορα και επιβάλλεται να υπάρξει στενότερη συνεργασία με την Ευρώπη για την αντιμετώπιση αυτού του σύνθετου προβλήματος. «Η ανεύρεση πρόσθετων πόρων από ευρωπαϊκές πηγές, η περαιτέρω αξιοποίηση του Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων και η κατεύθυνση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης, όχι μόνο για την αγορά νέου εξοπλισμού για το Λιμενικό Σώμα αλλά και για τη συντήρηση και αναβάθμιση των υπαρχόντων μέσων του Λιμενικού Σώματος, ώστε να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα της φύλαξης των θαλασσίων συνόρων, είναι ανάμεσα σε αυτά που στοχεύουμε», υπογράμμισε.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε ανάληψη πρωτοβουλιών για ενημέρωση και συζήτηση με όλους τους αρμόδιους φορείς του Πειραιά, καθώς και τη ναυτιλιακή κοινότητα, με σκοπό την επιτυχημένη διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ναυτιλίας τον Μάιο του 2015 που έχει επιλεγεί να διοργανώσει η Ελλάδα. Τέλος, ο κ. Βαρβιτσιώτης, διαβεβαίωσε την Επίτροπο για τον συντονισμό των δράσεων Κομισιόν και Υπουργείου για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο της κατάστασης στον τομέα της αλιείας και την ορθή εφαρμογή των διατάξεων του Μεσογειακού Κανονισμού Αλιείας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos