×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Αναφορές Παναγιώτη Ρήγα

13 Σεπτεμβρίου 2013 18:48

Τρεις αναφορές κατέθεσε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων Παναγιώτης Ρήγας. Η πρώτη αφορά το Κέντρο Υγείας Πάρου, η δεύτερη σχετικά με τα δρομολόγια του επιδοτούμενου πλοίου από Πειραιά προς Κίμωλο και η τρίτη με θέμα την κατάργηση της διδασκαλίας των Ιταλικών από τα ημερήσια Γυμνάσια.

Αναφορά 1η

Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας και την Γενική Διεύθυνση Υπηρεσιών Υγείας κατέθεσε ο Βουλευτής Κυκλάδων Παναγιώτης Ρήγας με Θέμα την έλλειψη παιδίατρου και νοσηλευτικού προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Πάρου και την σχετική επιστολή του Περιφερειακού Συμβούλου Νοτίου Αιγαίου κυρίου Μπιζά.

Αναφορά

Προς

Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: Προβλήματα λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Πάρου

Σας αναφέρω την επισυναπτόμενη επιστολή του Περιφερειακού Συμβούλου Νοτίου Αιγαίου κυρίου Μπιζά προς τον Υπουργό Υγείας και την Γενική Διεύθυνση Υπηρεσιών Υγείας - Διεύθυνση Προσωπικού Ν.Π -Τμήμα Α', τους βουλευτές του νομού και τους Δημάρχους Πάρου και Αντιπάρου με θέμα την έλλειψη παιδίατρου και νοσηλευτικού προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Πάρου.

12/09/2013

Ο Αναφέρων Βουλευτής

Παναγιώτης Ρήγας

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την επιστολή του κ. Κώστα Μπιζά

Αναφορά 2η

Αναφορά προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κατέθεσε ο Βουλευτής Κυκλάδων Παναγιώτης Ρήγας με Θέμα τα δρομολόγια του επιδοτούμενου πλοίου από Πειραιά προς Κίμωλο και την σχετική επιστολή του Δήμαρχου Κιμώλου

Αναφορά

Προς

Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου

ΘΕΜΑ: Προσέγγιση επιδοτούμενου πλοίου στο λιμάνι της Κιμώλου

Σας αναφέρω την επισυναπτόμενη επιστολή του Δήμαρχου Κιμώλου με θέμα τις προσεγγίσεις του επιδοτούμενου πλοίου από τον Πειραιά στο λιμάνι της Κιμώλου.

12/09/2013

Ο Αναφέρων Βουλευτής

Παναγιώτης Ρήγας

Επιστολή Δημάρχου Κιμώλου

Κίμωλος 2-9-2013

Προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη Πειραιάς

Κύριε Υπουργέ,

Αφού σας ευχηθούμε καλή επιτυχία στο έργο σας και αφού το χρόνιο αίτημά μας δεν ικανοποιήθηκε από τις υπηρεσίες σας, παρακαλούμε για την παρέμβασή σας στην επίλυση του παρακάτω προβλήματος, το οποίο μας απασχολεί.

Κύριε Υπουργέ σας πληροφορούμε ότι:

Κάθε Τετάρτη το επιδοτούμενο πλοίο από Πειραιά προσεγγίζει Κίμωλο, ενώ την επόμενη ημέρα, κατά την επιστροφή του προς Πειραιά δεν προσεγγίζει στο νησί μας.

Τα δύο ερωτήματα τα οποία θέλουν μια απλή και σαφή απάντηση είναι:

1. Τα φορτηγά τα οποία έρχονται Δευτέρα βράδυ από Πειραιά, με τρόφιμα, ευπαθή προϊόντα και άλλα υλικά, πότε θα επιστρέψουν Πειραιά και μάλιστα την εποχή αυτή, όπου κατασκευάζεται ο μώλος του νησιού, με χρήματα του ΕΣΠΑ και χρειάζονται τσιμέντα, σίδερα κ.λπ.;

Την ερχόμενη Κυριακή;

Αν είναι ποτέ δυνατόν.

2. Η δικαιολογία η οποία με ευκολία διατυπώνεται, δηλαδή: Να επιστρέφουμε την Πέμπτη στον Πειραιά μέσω Μήλου, Δεν την θεωρούμε σωστή και δίκαιη, αφού με το επιδοτούμενο τοπικό Φέρρυ - Μποτ (Κιμώλου - Μήλου) ο κάθε Κιμωλιάτης γλυτώνει το εισιτήριο αξίας 2,00 ευρώ και αναγκάζεται να πληρώνει στη Μήλο για ΤΑΞΙ 17,00 ευρώ.

3. Γιατί η Κίμωλος να μην είναι το πρώτο νησί της επιδοτούμενης γραμμής;»

Κοινοποίηση:

Βουλευτές Νομού Κυκλάδων

Δ/νση Θαλάσσιων Συγκοινωνιών

ΜΜΕ

Γεράσιμος - Θεόδωρος ΜΑΓΚΑΝΙΩΤΗΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙΜΩΛΟΥ

Αναφορά 3η

Αναφορά προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσε ο Βουλευτής Κυκλάδων Παναγιώτης Ρήγας με θέμα την κατάργηση της διδασκαλίας των Ιταλικών από τα ημερήσια Γυμνάσια και την σχετική επιστολή της καθηγήτριας Ιταλικών Βασιλικής Τερζάκη

Αναφορά

Προς

Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: Κατάργηση Διδασκαλίας Ιταλικών από τα Ημερήσια Γυμνάσια

Σας αναφέρω την επισυναπτόμενη επιστολή της καθηγήτριας Ιταλικών Βασιλικής Τερζάκη προς τους Βουλευτές Κυκλάδων, με θέμα την κατάργηση της διδασκαλίας των Ιταλικών από τα ημερήσια Γυμνάσια.

12/09/2013

Ο Αναφέρων Βουλευτής

Παναγιώτης Ρήγας

Η επιστολή της κ. Τερεζάκη

Βασιλική Τερεζάκη

Καθηγήτρια Ιταλικών

Παρακοπή 84100 ΣΥΡΟΣ

Τηλ. 22810 43444

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σύρος, 6 Σεπτεμβρίου 2013

Προς: κ. Ιωάννη Βρούτση

κ. Παναγιώτη Ρήγα

κ. Νίκο Συρμαλένιο

Βουλευτές Κυκλάδων

Κύριοι βουλευτές,

Η καταιγίδα που σαρώνει την Παιδεία μας αυτές τις ημέρες παίρνει στο πέρασμά της και το μάθημα των Ιταλικών από τα Γυμνάσια. Διδάσκεται τα τελευταία πέντε χρόνια σε λίγα σχολεία σε όλη την Ελλάδα (λόγω διορισμού ελάχιστου αριθμού καθηγητών) και παρόλα αυτά προσελκύει το μεγαλύτερο αριθμό μαθητών από τις υπόλοιπες γλώσσες.

Ειδικά στη Σύρο, λόγω των ιδιαίτερων πληθυσμιακών χαρακτηριστικών είναι από τα αγαπημένα μαθήματα των μαθητών (80% της επιλογής των παιδιών). Συγκεκριμένα στοιχεία εγγραφών στην πρώτη τάξη φαίνονται στον παρακάτω πίνακα:

Εγγραφές μαθητών της 1ης Γυμνασίου στα Ιταλικά

 

1ο Γυμνάσιο

2ο Γυμνάσιο

3ο Γυμνάσιο

Σύνολο

2008 - 09

20

23

10

53

2009 -10

23

32

13

68

2010 - 11

30

37

18

85

2011 - 12

 *

41

41

2012 - 13

 *

56

32

88

2013 -14

25

25

25

75

Σύνολο

98

214

98

410

(*) Η διακοπή των εγγραφών στο 1ο και 3ο Γυμνάσιο οφείλεται σε μη ύπαρξη καθηγητή για τη διδασκαλία.

Σε ολόκληρη την Ελλάδα είναι διορισμένοι 31 καθηγητές Ιταλικών, από τους οποίους οι 18 είναι πολύτεκνοι και δεν εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα σύμφωνα με τα ισχύοντα μέχρι τώρα.

Η κατάργηση λοιπόν των Ιταλικών φαίνεται ότι δεν έχει άμεση και ουσιαστική ωφέλεια στα οικονομικά του κράτους. Έχει όμως τεράστια επίπτωση στην ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχουμε στα παιδιά μας.

Σας καλούμε να καταβάλετε όσο μεγαλύτερη προσπάθεια μπορείτε, προκειμένου τα Ιταλικά να παραμείνουν στα σχολεία. Να μην συμφωνήσετε στην περαιτέρω φτώχεια του προγράμματος των σχολείων μας.

Με προσμονή

Βασιλική Τερεζάκη

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos