×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

«Γράφοντας για την Ευρώπη: θέματα και εργαλεία»

14 Σεπτεμβρίου 2013 11:43

Στο Διευρυμένο Περιφερειακό Συνέδριο με θέμα «Γράφοντας για την Ευρώπη: θέματα και εργαλεία» που πραγματοποιήθηκε στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου στη Ρόδο, συμμετείχε ο Περιφερειάρχης

Ν. Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης. Μια συνδιοργάνωση της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου. Στο συνέδριο συμμετείχαν ως ομιλητές ευρωβουλευτές, στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εκπρόσωποι των φορέων της Ρόδου.

Ο Περιφερειάρχης στο λόγο του ανέφερε την ανάγκη, το διοικητικό σύστημα της χώρας να αλλάξει και να προσαρμοστεί στα ευρωπαϊκά πρότυπα ενώ τόνισε ότι το σημερινό μοντέλο κρατικής διοίκησης, έχει αποτύχει και αποτελεί ανάχωμα στην όποια προσπάθεια μεταρρύθμισης εκσυγχρονισμού της δημόσιας διοίκησης και αποκέντρωσης. Η χώρα μας είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης «είναι το τελευταίο συγκεντρωτικό κράτος της Ευρώπης»

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι το κέντρο θέλει τον απόλυτο έλεγχο της περιφερειακής Ελλάδας γιατί είναι αυτή που την αιμοδοτεί.. Δυστυχώς, προς την κατεύθυνση των μεταρρυθμίσεων που κλήθηκε να βοηθήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω της task force δεν έγινε τίποτα το χειροπιαστό ούτε στο εκσυγχρονισμό της διοίκησης αλλά ούτε και στην αυτοδιοίκηση. Αντιθέτως, τα τελευταία χρόνια αυξήθηκαν ακόμα περισσότερο η γραφειοκρατία και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Ο Περιφερειάρχης ανέφερε ως παράδειγμα γραφειοκρατίας και αναποτελεσματικών γραφειοκρατικών μηχανισμών το έργο της αφαλάτωσης της Χάλκης ενώ κατέληξε ότι είναι απαραίτητο να γίνουν γνωστές οι δράσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς και οι πόροι που διατίθενται για έργα και υποδομές γενικότερα. Η χώρα μας πρέπει να ακολουθήσει τον ευρωπαϊκό βηματισμό.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos