×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Βιώσιμη Ενεργειακή Ανάπτυξη σε Περιφερειακό, Διαπεριφερειακό και Διασυνοριακό Επίπεδο

16 Σεπτεμβρίου 2013 14:47

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013, στις 11:00 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (Διοικητήριο - κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου) η εναρκτήρια

συνάντηση του έργου «Βιώσιμη Ενεργειακή Ανάπτυξη σε Περιφερειακό, Διαπεριφερειακό και Διασυνοριακό Επίπεδο»με το προσωνύμιο «ΕΝΕΡΓΕΙΝ».

Το έργο έχει διάρκεια 2 έτη και Συνολικό Προϋπολογισμό 4.000.000 € και αφορά στην προώθηση των ΑΠΕ για την εξοικονόμηση ενέργειας εντάσσεται στο πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας « Ελλάδα – Κύπρος 2007-2013» και χρηματοδοτείται από κοινοτικούς Πόρους (ΕΤΠΑ 80%) και εθνικούς πόρους (20%).

Στο Έργο πέραν της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου η οποία είναι επικεφαλής εταίρος συμμετέχουν η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, η Περιφέρεια Κρήτης, τα Περιφερειακά ταμεία Ανάπτυξης Βορείου Αιγαίου και Κρήτης, το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Κύπρου, η Αναπτυξιακή Εταιρεία της ΠΝΑ – Ενεργειακή Α.Ε. Ν.Α. και το ΚΑΠΕ, το οποίο λειτουργεί ως τεχνικός σύμβουλος στο Έργο.

Για την εκδήλωση απέστειλε χαιρετισμό η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κα. Καλογήρου. Παρόντες ήταν εκ μέρους του Λιμεναρχείου ο Αντιπλοίαρχος κ. Γκύβδης, εκ Μέρους της Διεύθυνσης Προγραμματισμού του Δήμου Ρόδου η προϊσταμένη κα Κολεζάκη, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου κ. Γρύλλης, ο Προιστάμενος Υπηρεσίας νεωτέρων μνημείων κ. Καρυδάκης, ο προϊστάμενος του τμήματος Υδροοικονομίας και Περιβάλλοντος Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Βενέρης και εκπρόσωπος της Μητρόπολης Ρόδου ο κ. Λυρικάς.

Την ημερίδα συντόνισε η Αντιπεριφερειάρχης κα. Ελευθερία Φτακλάκη με την συμμετοχή του προϊστάμενου του τμήματος Υδροοικονομίας και Περιβάλλοντος Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Βενέρη.

Στην συζήτηση που έγινε οι παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι φορέων διατύπωσαν την ικανοποίηση για την υλοποίηση του έργου το οποίο θα συμβάλλει , μεταξύ άλλων, στην αισθητική αναβάθμιση του κέντρου της Ρόδου διατυπώνοντας τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους.

Πέραν των παρεμβάσεων που έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν στο νησί της Ρόδου οι οποίες θα συμβάλλουν στην ανάδειξη του μνημειακού συνόλου της Πλατείας Ελευθερίας, το σχέδιο προβλέπει και την εκπόνηση του στρατηγικού σχεδίου βιώσιμης ενεργειακής ανάπτυξης, το οποίο θα είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για την υλοποίηση αντίστοιχων δράσεων κατά την διάρκεια της νέας προγραμματικής περιόδου.

Μετά την ολοκλήρωση της εναρκτήριας εκδήλωσης ακολούθησε η τεχνική συνάντηση της Ομάδας Έργου , κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στα χρονοδιαγράμματα των δράσεων και στα επόμενα βήματα. Συντονιστές του έργου είναι ο κ. Γ. Στεργίου και ο κ. Κ. Χριστοφάκης.

Το Στρατηγικό Έργο με την ονομασία «ΕΝΕΡΓΕΙΝ» έχει ως στόχο την υλοποίηση πραγματικών επιδεικτικών έργων Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΕΞΕ), & Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), σε κτίρια, χώρους και εγκαταστάσεις του δημοσίου τομέα, καθώς και στην προετοιμασία στρατηγικών σχεδίων βιώσιμης ανάπτυξης ανά περιοχή ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos