×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Η αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Ελευθερία Φτακλάκη επισκέφτηκε την Υπουργό Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη

19 Σεπτεμβρίου 2013 19:14

Η αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Ελευθερία Φτακλάκη επισκέφτηκε την Υπουργό Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη το πρωί της Πέμπτης στην

Αθήνα. Στη συνάντηση αυτή μετείχαν ο Γ.Γ. του ΕΟΤ κ. Π. Λειβαδάς, η Διευθύντρια του πολιτικού γραφείου της Υπουργού κ. Ι. Δρέττα και η Διευθύντρια προωθητικών προγραμμάτων, συσκέψεων και εκθέσεων του ΕΟΤ κ. Α. Βαρελά.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν το φλέγον ζήτημα της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου για τα νησιά της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, θέμα το οποίο έχει αναδείξει η κα Φτακλάκη με σειρά πρωτοβουλιών. Στο πλαίσιο αυτό εξετάστηκαν τρόποι και μέτρα για την ενίσχυση της ροής ταξιδιωτών προς τα νησιά της Περιφέρειας μας, για τη βιωσιμότητα των τουριστικών επιχειρήσεων, για την απασχόληση και την τοπική οικονομία.

Η αντιπεριφερειάρχης κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση για την παροχή κινήτρων από πλευράς Υπουργείου και ΕΟΤ προς τους tour operators για να επαυξήσουν και να ενισχύσουν τα προγράμματα τους προς τα νησιά της Περιφέρειας μας. Συζητήθηκε επίσης, το θέμα της επιτάχυνσης και απλοποίησης της διαδικασίας βίζας Σενγκεν για πολίτες τρίτων χωρών καθώς, και η αναγκαιότητα σταθερού και έγκαιρου προγραμματισμού των ακτοπλοϊκών δρομολογίων. Επιπλέον, εξετάστηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας της Περιφέρεια Ν. Αιγαίου με το Υπουργείο Τουρισμού για την καλύτερη προβολή των νησιών μας. Τέλος, η αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε την Υπουργό για την ίδρυση του Παρατηρητήριου Βιώσιμου Τουρισμού στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

Μετά το πέρας της συνάντησης, η κα Φτακλάκη προέβει στην ακόλουθη δήλωση: «θα ήθελα να ευχαριστήσω την Υπουργό κα Όλγα Κεφαλογιάννη για την ανταπόκριση στο αίτημα μας και για τη σημερινή εποικοδομητική συνεργασία καθώς, συζητήσαμε μια σειρά από μέτρα προκειμένου να επιτύχουμε την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αλλά και να προβάλουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα νησιά μας που είναι προϋπόθεση για το μεγάλο στόχο, την οικονομική ανάπτυξη των νησιών μας και την ευημερία των πολιτών».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos