Νεοναζισμός: Πολύ αργά για δάκρυα

21 Σεπτεμβρίου 2013 19:13

Πολλά τα κροκοδείλια δάκρυα με φόντο τη δολοφονική επίθεση εναντίον του Παύλου Φύσσα. Ξαφνικά όλοι γίναμε αντιφασίστες!

Και αναρωτιέμαι, τώρα θυμήθηκε ο Υπουργός Κύριος Δένδιας να στείλει το φάκελο με τις εγκληματικές ενέργειες μελών της Χρυσής Αυγής στον Άρειο Πάγο; Γιατί μας τον κρατούσε κρυφό τόσο καιρό; Γιατί συγκαλύφθηκαν ενέργειες μελών και οπαδών μιας 'εγκληματικής οργάνωσης' - όπως πλέον την αποκαλούν μέλη της κυβέρνησης - μέχρι σήμερα; Γιατί τόσο καιρό αγνοήθηκαν επιθέσεις εναντίον μεταναστών, φοιτητών, διαδηλωτών, ομοφυλόφιλων και ξένων; Έπρεπε να χυθεί αίμα για ληφθούν μέτρα έτσι ώστε να ανταποκριθεί η Ελλάδα στις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς της υποχρεώσεις όπως δήλωσε ο Υπουργός; Θα μας πει ο Κύριος Δένδιας αν αληθεύουν όσα λέγονται περί ανοχής αστυνομικών δυνάμεων σε πράξεις βίας μελών της Χρυσής Αυγής; Θα μας διαφωτίσει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για το θέμα της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής από ιδιώτες;

Ακόμα και σε επίπεδο κυβερνητικών εταίρων αξίζει να μας πει κάποιος γιατί δεν προχώρησε άμεσα η ψήφιση αντί-ρατσιστικού νόμου όπως ήθελε η ΔΗΜΑΡ ή γιατί δεν δρομολογήθηκε η συγκρότηση Δημοκρατικού τόξου κατά της Χρυσής Αυγής όπως πρότεινε ο Κύριος Βενιζέλος. Μήπως μέχρι σήμερα κάποιοι κύριοι της συντηρητικής παράταξης χάιδευαν τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής; Επίσης προκαλεί ερωτηματικά η ανιστόρητη και λαϊκιστική θεωρία των δύο άκρων που προπαγανδίζουν μέλη της κυβέρνησης. Σε μια τέτοια στιγμή θα έπρεπε οι κυβερνητικοί φορείς να συζητούν σοβαρά το πρόβλημα της ακροδεξιάς βίας και όχι να λογομαχούν με τη μείζονα αντιπολίτευση.

Είναι ώρα ευθύνης λοιπόν για όλους. Τα ΜΜΕ (πού σήμερα διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους εναντίον της ΧΑ) κάλυπταν με ιδιαίτερο ζήλο τις δηλώσεις και εκδηλώσεις της ΧΑ καθώς και προωθούσαν θέματα τα οποία και μονοπωλούσε η Χρυσή Αυγή (π.χ. μεταναστευτικό ζήτημα, θέματα ασφάλειας). Τελευταίο κρούσμα της παράνοιας αυτής αποτελεί δήλωση δημοσιογράφου μεγάλου καναλιού ο οποίος και μίλησε για την υπόθεση συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας με μια 'πιο σοβαρή' Χρυσή Αυγή!

Το νεοναζισμό και την ακροδεξιά βία εκτρέφει η διάλυση του κράτους πρόνοιας, η αυξανόμενη ανεργία, η φτώχεια και η έλλειψη εναλλακτικής πολιτικής προοπτικής. Η αλαζονεία της σημερινής κυβέρνησης (βλέπε Greek success story) καθώς και η προστασία που παρέχει στους ημετέρους της (μέλη και φίλοι της οποίας συνεχίζουν να ζουν πλουσιοπάροχα) βοηθά στην ενίσχυση ακροδεξιών φαινομένων. Μπορεί το νομικό πλαίσιο εναντίον της ακροδεξιάς βίας να αλλάξει σύντομα. Δυστυχώς όμως οι ρίζες του κακού θα παραμείνουν αλώβητες.

Βασίλης Μαργάρας

Περιφερειακός Σύμβουλος Μυκόνου

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos