Γιάννης Βρούτσης: «Το ξεκίνημα του έργου Smart Island από την Amazon, σηματοδοτεί το πέρασμα της Νάξου, των Κυκλάδων και των νησιών μας στην ψηφιακή εποχή»

04 Οκτωβρίου 2022 12:24

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ. κ. Γιάννης Βρούτσης, την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022 θα επισκεφθεί τη Νάξο, προσκεκλημένος της Amazon Web Services, για την επίσημη παρουσίαση του πιλοτικού έργου Smart Island, που φέρνει στο Δήμου της Νάξου και Μικρών Κυκλάδων το “έξυπνο” μέλλον, σήμερα.

Το εν λόγω έργο, βασίζεται στην τεχνική υποδομή που προσφέρει η Amazon Web Services, η οποία έχει αναλάβει τον συντονισμό πολλών άλλων εταιρειών (ελληνικών και πολυεθνικών, startups κ.λπ.), καθώς και δημόσιων φορέων που εμπλέκονται ως συνεργάτες στην υλοποίηση του έργου (Υπουργεία), ενώ η φιλοσοφία του αναλύεται σε τρεις πυλώνες:

  1. Βιωσιμότητα, με τη μείωση της ενεργειακής και περιβαλλοντικής επιβάρυνσης του νησιού από την καθημερινή δραστηριότητα ντόπιων και τουριστών.
  2. Αναβάθμιση της ποιότητας ζωής ειδικά για τους μόνιμους κατοίκους του, μέσω της αποτελεσματικής βελτίωσης των υπηρεσιών υγείας και έκτακτων αναγκών, επικοινωνίας, συναλλαγών, μεταφορών κ.ο.κ
  3. Αύξηση της τουριστικής κίνησης προς τη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες με την προσέλκυση επισκεπτών αλλά και ψηφιακών νομάδων για μακροχρόνια ή μόνιμη εγκατάσταση.

Το πιλοτικό έργο Smart Island, αφορά συνολικά το Δήμο της Νάξου, καθώς και τα μικρά νησιά Δονούσα, Σχοινούσα, Ηρακλειά και Κουφονήσια.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos