Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού - Δύο προτάσεις για την ανάπτυξη

29 Σεπτεμβρίου 2013 17:31

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου ημερομηνία, η οποία καθορίσθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού το 1970.

Κύριος στόχος του εορτασμού αυτού είναι η ανάδειξη της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και πολιτικής συμβολής του τουρισμού στην ευδαιμονία της διεθνούς κοινότητας.

Στο Αιγαίο αρχιπέλαγος,στις φωτεινές Κυκλάδες που μας ευλόγησε ο Θεός να ζήσουμε και να εργαστούμε ο τουρισμός παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην κοινωνική και οικονομική ζωή.

Ποιοτική και αειφόρος ανάπτυξη του τουρισμού στον τόπο μας σημαίνει πρωτα απ όλα ενημέρωση ,ευαισθητοποίηση και διαμόρφωση ορθής τουριστικής συνείδησης κυρίως στούς νέους ανθρώπους .Ταυτόχρονα μέσα από την συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών των τουριστικών κυρίως επιχειρήσεων αλλά και την ένωση των προσπαθειών όλων μας προς αυτό το σκοπό ,αφού όλοι μας κερδίζουμε με τον ένα η τον άλλο τρόπο απο το τουριστικό μας προιόν ,θα έρθουν τα αποτελέσματα που πραγματικά αξίζουν για τον τόπο μας.

Τα προβλήματα δεν πρέπει να μας φοβίσουν.Το κόστος λειτουργίας των ξενοδοχειακών μονάδων που είναι πραγματι για φορολογικούς κυρίως λόγους υψηλό ,η μείωση της μέσης τιμής διάθεσης των δωματίων ως συνέπεια της κρίσης δυσκολεύουν την κατάσταση κυρίως για τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες του κλάδου.

Από την άλλη πλευρά η χρονιά φέτος έδωσε ελπίδες ανάκαμψης για το σύνολο της ελληνικής οικονομίας.

Μια πρόταση:Πρέπει να συνδέσουμε το γαστρονομικό μας πολιτισμό ,τα τοπικά μας προιόντα με το τουριστικό μας προιόν.

Δεν έχει νόημα να σερβίρουμε στο πρωινό τυρι ή μέλι από την Γερμανία η την Ολλανδία .Ας το ζητούσαν παλιότερα κάποιοι πελάτες.

Τα τοπικά μας προιόντα έχουν πιά Ονομασία Προελεύσεως .Τα νησιά μας έχουν έναν σπουδαίο γαστρονομικό πολιτισμό που οφείλουμε να αποτελέσει μέρος του τουριστικού μας προιόντος.

Ο τόπος μας έχει μια μοναδικότητα στο φως και στο κλίμα που καθιστα τα προιόντα μας εξαιρετικά.Ας εργαστούμε όλοι μαζί για να πετύχουμε να εντάξουμε βαθιά στον τουριστικό μας πολιτισμό τα μοναδικά μας προιόντα.

Δεύτερη πρόταση :Να εντείνουμε τις προσπάθειες για τον θρησκευτικό και προσκυνηματικό τουρισμό στα νησιά μας.

Οι Ρώσοι κυρίως τουρίστες που πολλαπλασιάζουν την παρουσία τους τα τελευταία χρόνια ,τώρα που φαίνεται πως θα επιλυθεί και το πρόβλημα της βίζας ,έχουν τεράστιο ενδιαφέρον να επισκεφτούν τα μοναστήρια μας και τα θρησκευτικά μας μνημεία.Ας οργανωθούμε για να διευκολύνουμε αυτές τις τάσεις και τις προσδοκίες τους.Η ηγεσία της εκκλησίας μας εδώ μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο.

Μικρά και έξυπνα βήματα φέρνουν τα μεγάλα αποτελέσματα

Κατερίνα Μονογυιού
Πολιτευτής Κυκλάδων

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos