Διακυβέρνηση και Καινοτομία: μοχλός αειφόρου ανάπτυξης, διαχείρισης και προστασίας των φυσικών πόρων

21 Οκτωβρίου 2013 20:39

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, ως εταίρος του Διαβαλκανικού Κέντρου Περιβάλλοντος, αναζητά τον σχεδιασμό προγραμμάτων και υποδομών για την ορθολογική διαχείριση

των φυσικών πόρων και την υλοποίηση περιφερειακών πολιτικών, που στοχεύουν στην προώθηση αναπτυξιακών δράσεων χαμηλού οικονομικού κόστους και μειωμένου οικολογικού αποτυπώματος ώστε εξασφαλίζοντας την αειφορία να επιτευχθεί η βελτίωση της ζωής των νησιωτών . Αυτό, υπογραμμίστηκε στη Συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διεθνούς Ημερίδας με θέμα «Διακυβέρνηση και Καινοτομία: μοχλός αειφόρου ανάπτυξης, διαχείρισης και προστασίας των φυσικών πόρων», που διοργανώνεται αύριο, στο Ευγενίδειο Ίδρυμα, από το Διαβαλκανικό Κέντρο Περιβάλλοντος .

Η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, κα Χριστιάνα Καλογήρου επεσήμανε επίσης τη σημαντικότητα της συνεργασίας με το ΔΚΠ στην προώθηση καινοτόμων δράσεων και ότι στην κατεύθυνση αυτή άμεσα θα λειτουργήσει Γραφείο του ΔΚΠ στη Λήμνο για την υλοποίηση προγράμματος ελέγχου της ποιότητας και ποσότητας των υδατικών πόρων του νησιού. Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα, τόνισε η κα Καλογήρου, στο οποίο ψηφιακό σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης θα υποστηρίζει τη λήψη αποφάσεων σχετικά με την ποιότητα και τη ποσότητα των υδατικών πόρων.

To ΔKΠ μέσω του Διεθνούς Συμβουλίου ενισχύει τις διεθνείς συνεργασίες του, τις παρούσες και τις μελλοντικές , γεγονός το οποίο ωφελεί την ΑΔΑ η οποία εκτός των άλλων ιδιαιτεροτήτων της διαθέτει και σημαντικό διασυνοριακό χαρακτήρα.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos